Naslovna Najnovije vijesti Odbor za izbor i imenovanja odobrio plate

Odbor za izbor i imenovanja odobrio plate

0

Odbor za izbor i imenovanje SO Pljevlja odobrio je Mirku Đačiću da u narednih 12 mjeseci prima platu u iznosu kao i u prethodnom periodu, kada je obavljao funkciju predsjednika opštine. Odbor je svoju odluku proslijedio lokalnom parlamentu na usvajanje i potvrdu. Tokom jučerašnjeg dana u pljevaljskom lokalnom parlamentu smo doznali da ovakva odluka ima siguran prolaz, jer u parlamentu od 35 odbornika sjedi 18 odbornika DPS-a i po jedan predstavnik Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, piše Dan.

Sa istim zahtjevom obratila se bivša potpredsjednica opštine Anela Kriještorac, kojoj je zahtjev odobren od strane vršioca dužnosti predsjednika opštine Mervana Avdovića. Prema važećim zakonskim propisima predsjednik opštine kome je istekao mandat ili koji je otišao sa funkcije podnošenjem ostavke obraća se Odboru za izbor i imenovanje lokalnog parlamenta kako bi stekao pravo da i u narednih 12 mjeseci prima platu, dok se potpredsjednici, čiji je mandat vezan za mandat predsjednika opštine, obraćaju sa istim zahtjevom predsjedniku opštine. U ovom slučaju Anela Kriještorac se obratila vršiocu dužnosti dužnosti predsjednika opštine Mervanu Avdoviću, koji je zahtjev odobrio.

Mirko Đačić je podnio ostavku na mjesto predsjednika opštine Pljevlja 17. maja, a lokalni parlament donio je odluku da v.d. do izbora novog predsjednika opštine bude dotadašnji potpredsjednik Mervan Avdović.