Naslovna Najnovije vijesti Obraćanje predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubovića na 14. sjednici SO Pljevlja

Obraćanje predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubovića na 14. sjednici SO Pljevlja

0

Poštovane građanke i građani Pljevalja

gospodine predsjedniče skupštine Opštine,

Uvažene odbornice i odbornici, drage koleginice i kolege iz Opštine Pljevlja,

Poštovani predstavnici medija.

Čast mi je i lično zadovoljstvo, koje ste mi ukazali predlažući me, a sad već i izborom, za obavljanje najodgovornije funkcije u opštini Pljevlja.

Zahvaljujem se odbornicima koalicije, odnosno liste ”Za dobro građana Pljevalja – Pobjednički!” – DPS, BS, SD” – Milo Đukanović”koji su me predložili na ovu funkciju, ali i svim učesnicima današnje sjednice bez obzira da li su glasali kako je to uradila većina ili ne.

Bez obzira što su neki drugačije misle povodom mog izbora za predsjednika opštine tu sam da dok obavljam posao predsjednika  o svim problemima razgovaramo uz naglašavanje da sam razumio i poruke koje nisu bile u kontekstu kritike i sa njima i o njima neću polemisati jer mi to ne dozvoljavaja ni lični, ni porodični niti profesionalni nivo.

Izbor na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja obavezuje me da ovdjekažemda ću dati sve od sebe i uložiti maksimalne napore da budem predsjednik svih građana naše opštine, da ću se truditi da prepoznajem sve naše zajedničke potencijale ali i probleme stvarajući uslove da zajedno i odgovorno svakodnevno radimou cilju boljeg života svih građana opštine Pljevlja, a posebno mlađih generacija koje treba da ostanu i žive ovdje, u najljepšem dijelu Crne Gore.

Danas nemam namjeru da držim govor i predavanje o problemima, projektima, funkcionisanju lokalne uprave, stanju životne sredine i finansijskim problemima naše opštine. Zajedničko rješavanje problema sve nas čeka čim izađemo iz ove sale. Ali želim da naglasim i podvučem, da će vrata Opštine Pljevlja biti otvorena za sve one koji su spremni da daju lični doprinos, ukažu na probleme ili predlože njihovo rješenje u cilju stvaranja boljih i ljepših Pljevalja, bez obzira na njihovo političko opredeljenje.

S obzirom da sam radio u opštini, a mislim da relativno dobropoznajem rad lokalne uprave, svjestan sam brojnih izazova koje imamo i projekata koje moramo realizovati. Još jednom naglašavam da ću dati sve od sebe, koristeći sva stečena znanja da pokrenem sve nas zajedno da damo maksimalan doprinos razvoju opštine sa željom da se u Pljevlja dolazi i ostaje. Siguran sam da će biti dosta vremena i za slavlja, i za radosti ali i za donošenje teških odluka uz istovremenu želju da što manje učimo iz sopstvenih grešaka.

Pljevlja su sredina sa viševjekovnom vjerskom i nacionalnom tolerancijom, sa bogatom istorijom, urbanim načinom života i kulturom, ali i najljepšom okolinom sa ogromnim potencijalom za razvoj, zbog čega zajedno treba da pokušamo da se oslobodimo svih predrasuda kako bi dali maksimalan doprinos obogaćivanju kulturnog i sportskog života, rješavanju ekoloških problema po najvećim standardima, valorizacijiprivrednih i prirodnih potencijala, kvalitetnijem životu na selu, unapređenju infrastrukture, ali i optimizaciji i racionalizaciji svih poslova vezanih za rad lokalne uprave i komunalnih preduzeća, a sve u ciljuboljeg i kvalitetnijeg života svih građana opštine Pljevlja.

Na samom kraju želim da pošaljem poruku građanima Pljevalja i vama da zanemarimo političke razlike i sve drugo što nas ne spaja i uspostavimo dostojanstven dijalog pun ličnog uvažavanja i svakodnevne saradnje. Ovo obećavam da ćete imati sa moje strane.