Naslovna Najnovije vijesti Nikola Rovčanin imenovan za porparola Demokratska Crne Gore

Nikola Rovčanin imenovan za porparola Demokratska Crne Gore

1

NIКOLA ROVČANIN IMENOVAN ZA PORTPAROLA DEMOКRATA

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Becic, imenovao je Nikolu Rovčanina za portparola Demokrata, u skladu sa članom 62. Statuta Demokratske Crne Gore.

Nikola R. Rovčanin je rođen 13. jula 1984. godine u Pljevljima. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Političku karijeru započeo je 2010. godine od kada je obavljao niz odgovornih političkih funkcija. Od 2014. godine odbornik je u Skupštini opštine Pljevlja, a od 2018. godine predsjednik Кluba odbornika Demokrata u SO Pljevlja. Potpredsjednik je i šef Izbornog centra Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja, a 2017. godine izabran je za člana Glavnog odbora Demokratske Crne Gore. Učesnik je više javnih debata, radnih grupa i savjeta. Pohađao je Školu demokratskog rukovođenja.

Od 2009. godine zaposlen je u d.o.o. ,,Vodovod“ Pljevlja, gdje je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove. Više od deceniju zastupa preduzeće pred sudovima i državnim organima. Bio je aktivan u sindikalnim organizacijama na državnom i lokalnom nivou. Posvećeno se bavi razvojem seoskog turizma na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu. Oženjen je suprugom Кrstinom sa kojom ima kćerku Anastasiju.

Booking.com

Statutom Demokratske Crne Gore propisano je da portparol prati izvještavanja štampanih i elektronskih medija o aktulenoj političkoj situaciji i predlaže aktivnosti koje treba realizovati u cilju bolje prezentacije stavova i politike partije u medijima; izvještava javnost o radu partije, o stavovima i odlukama organa partije na državnom nivou; neposredno sarađuje sa štampanim i elektronskim medijima; predlaže plan medijskih nastupa na državnom i lokalnom nivou; organizuje rad na praćenju održavanja izbornih konvencija i putem saopštenja izvještava javnost o sadržaju konvencije; koordinira aktivnosti na organizaciji press konferencija Demokrata; sačinjava predloge saopštenja sa sjednica organa partije i druga reagovanja po zahtjevu Predsjednika partije. Mandat portparola traje do završetka mandata Predsjednika Demokrata.

1 KOMENTAR

Comments are closed.