Naslovna Vijesti Društvo Nekadašnji gimnazijalci obilježili 60 i 40 godina mature

Nekadašnji gimnazijalci obilježili 60 i 40 godina mature

0


U prelijepom Motelu Vodice okupila se generacija koja danas proslavlja 60 godina mature nekadašnji učenici Gimnazije obilježili 60 i 40 god mature.Oni koji redovno prisustvuju ovakvim druženjima ne primječuju kako godine prolaze I njihova je poruka da je bitno koliko čovjek ima godina već kako se osjeća.

Svrha repriza maturskih večeri jeste da se ponovo drugarski okupe školski drugari, da se nasmiju, ispričaju, podsjete nekih davnih vremena.


60 godina je prošlo od kada je generacija koja je brojala 124 učenika krenula u svijet tražeći svoj komadić neba. Mnogi su imali blistave karijere, a školskih dana se sjećaju po izuzetnim profesorima.Na drugoj strani grada 40 godina mature obilježile su riječi Mire Dragašević koja je pozdravljajući svoje školske drugove istakla da je danas zaista lijepo biti dio ove generacije. U pozdravnom govoru istakla je kako ih je zavičaj odredio za sva ljudska pregnuća i kako su 4 godine koje su proveli zajedno, uprkos vremenu koje sve nagriza ostale nezaboravne.

Marina Soković učesnica projekta „Informacije bez prepreka“koji finasira ZZZ CG