Naslovna Vijesti Društvo Koncert dječijeg hora vrtića “Eko bajka“ i Gradskog tamburaškog orkestra

Koncert dječijeg hora vrtića “Eko bajka“ i Gradskog tamburaškog orkestra

0

U dvorištu JPU „Eko bajka“ sinoć je održan koncert Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja i mališana vrtića.

U jednočasovnom programu, 80 mališana predstavili su se sa poznatim dječijim i tradicionalnim pjesmama i oduševili sve prisutne.

Direktorica vrtića Abela Popović kazala je da je ovaj koncert jedan od brojnih aktivnosti koji su realizovani sa djecom u ovom periodu. Na koncertu pored djece iz vrtića učestvovao je i Gradski tamburaški orkestar.Gospodin Emir Prekić došao je na ideju da sa djecom osnuje hor.Ideju je ubrzo i realizovao,hor broji oko osamdeset mališana uzrasta od četiri do šest godina.Zajedno sa vaspitačicama i orkestrom su radili par mjeseci  sve u cilju da se upoznaju sa tradicijom,tamburaškim orkestrom,instrumentima, sa željom da to prikažemo našim sugrađanima i roditeljima,a mjesto smo odabrali dvorište našeg vrtića.

U ime Gradskog tamburaškog orkestra Emir Prekić je ukazao na značaj upoznavanja djece sa muzikom u najranijoj dobi i naglasio da su prezadovoljni  sa rezultatom ovog projekta i da u budućnosti možemo očekivati puno talentovanih muzičara.Gradski tamburaški orkestar postoji već  12.godina a ovo je jedan od najljepših koncerata istakli su iz orkestra.

Na kraju koncerta, pravo iznenađenje priredili su vaspitači vrtića „Eko bajka“ kao i roditelji koji su izašli na scenu i svojim glasom pružili podršku najmlađima.

M.Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “koji finansira ZZZ CG