Naslovna Vijesti Društvo Koncert dječijeg hora vrtića “Eko bajka“ i Gradskog tamburaškog orkestra

Koncert dječijeg hora vrtića “Eko bajka“ i Gradskog tamburaškog orkestra

0

U dvorištu JPU „Eko bajka“ sinoć je održan koncert Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja i mališana vrtića.

U jednočasovnom programu, 80 mališana predstavili su se sa poznatim dječijim i tradicionalnim pjesmama i oduševili sve prisutne.

Direktorica vrtića Abela Popović kazala je da je ovaj koncert jedan od brojnih aktivnosti koji su realizovani sa djecom u ovom periodu. Na koncertu pored djece iz vrtića učestvovao je i Gradski tamburaški orkestar.Gospodin Emir Prekić došao je na ideju da sa djecom osnuje hor.Ideju je ubrzo i realizovao,hor broji oko osamdeset mališana uzrasta od četiri do šest godina.Zajedno sa vaspitačicama i orkestrom su radili par mjeseci  sve u cilju da se upoznaju sa tradicijom,tamburaškim orkestrom,instrumentima, sa željom da to prikažemo našim sugrađanima i roditeljima,a mjesto smo odabrali dvorište našeg vrtića.

U ime Gradskog tamburaškog orkestra Emir Prekić je ukazao na značaj upoznavanja djece sa muzikom u najranijoj dobi i naglasio da su prezadovoljni  sa rezultatom ovog projekta i da u budućnosti možemo očekivati puno talentovanih muzičara.Gradski tamburaški orkestar postoji već  12.godina a ovo je jedan od najljepših koncerata istakli su iz orkestra.

Na kraju koncerta, pravo iznenađenje priredili su vaspitači vrtića „Eko bajka“ kao i roditelji koji su izašli na scenu i svojim glasom pružili podršku najmlađima.

M.Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “koji finansira ZZZ CG

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.