Naslovna Društvo Kampanja „Zablistaću u vrtiću“

Kampanja „Zablistaću u vrtiću“

0

JPU Dječji vrtić „Eko bajka“ uključen je u Kampanju „Zablistaću u vrtiću“ koju Ministarstvo prosvjete sprovodi već drugu godinu. U petak, 21. juna, mališani ovog vrtića su sa svojim vaspitačicama izveli bogat program za roditelje i buduće polaznike. Direktorica vrtića, Abela Popović, ističe značaj predškolskih ustanova za razvoj djetetove ličnosti.

“Danas je u vrtiću organizovan program za djecu koja borave u vrtiću, za djecu koja se upisuju i za njihove roditelje. Cilj kampanje je da se ukaže na značaj predškolskog vaspitanja. Po mišljenju stručnjaka djeca koja borave u vrtiću postižu daleko bolje rezultate u toku školovanja i u opštem snalaženju u životu.

Za to se daje poseban značaj predškolskom obrazovanju i vaspitanju. Vrtić “Eko bajka” može se pohvaliti nagradama i na međunarodnom nivou: takmičenje u Požarevcu folklora i modernog plesa gdje su dobili “Laureat” za moderan ples, najveće priznanje tog takmičenja, zatim, folklor za koreografiju Srbije I Crne Gore, dobili smo kao najbolji nastup na tom festivalu.

Na Kopaoniku poslali smo Plesnoj asocijaciji “Sava” na konkurs za najbolju plesnu koreografiju koja će biti uvrštena naredne godine u manifestaciju “Rastimo uz ples” i u konkurenciji od 20 ustanova dobili smo prvu nagradu za koreografiju “Djeca imaju pravo” – kazala je Popović.

U vrtiću “Eko bajka” 2018 /2019 boravilo je oko 700 djece uzrasta od 1-6 godina, raspoređenimh u matičnom objektu sa jaslicama u vaspitnim jedinicama “Lane” i “Osmijeh” na Žabljaku i u selima Odžak i Komini.

Ministarstvo prosvjete je ove godine produžilo upis za mjesec dana, tako da upis za 2019/2020 traje do 30. juna.

M.Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “koji finansira ZZZ CG