Naslovna Vijesti Društvo Još jedna vrijedna donacija Rotari kluba Pljevlja

Još jedna vrijedna donacija Rotari kluba Pljevlja

0

Rotari klub Pljevlja  organizovao je još jednu humanitarnu  akciju sa ciljem   podizanja nivoa  obrazovanja, donirali su  po 15 mbot robota za   sve tri gradske škole.

-Jedan od proklamovanih ciljeva ove rotarijanske godine je ulaganje u obrazovanje i mlade. Upravo iz ovih razloga je Rotari klub Pljevlja ove godine, a povodom desetogodišnjice postojanja i  rada opredjelio ovu donaciju gradskim osnovnim školama. Moram da kažem da smo veoma ponosni što smo bili u prilici da pomognemo I što već I danas vidimo da će ovo biti upotrjebljeno na pravi način. Dakle, informatika, robotika, informacione tehnologije, to je sigurno budućnost. Međutim ono što je posebno važno Rotari klub Pljevlja pokazuje svoju humanist, solidarnost, jer osim ovog projekta mi smo ove godine imali značajan broj projekata koji se tiču i koncerata i humanitarnih pomoći i donacija, pomaganje svima onima kojima je potrebno. Prosto želim da kažem da se rotary točak okreće, kazao je Zoran Gospić, predsjednik Rotari kluba Pljevlja.

Na vrijednom poklonu zahvalio je direktor osnovne škole “Salko Aljković”, Faik Muhović.

-Danas je tehnologiju teško pratiti, a ovo je jedan od načina da i dalje uspješno i blagovremeno budemo informisani i naravno bavimo naukom koja je dostigla visok nivo i koja se ne zaustavlja, a to je programiranje. U ime škola koje dobijaju donaciju najsrdačnije se zahvaljujem, a donacija je sigurno došla u prave ruke, kazao je Muhović.

Ovom donacijom Pljevlja su prvi grad u Crnoj Gori gdje su sve gradske škole snabdjevene mbot robotima. U narednom periodu Rotari klub planira da istim projektom obuhvati i škole sa seoskog područja.

 Danko Gospić učesnik projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore