Naslovna Sport Fudbal Igrači rudarski izborili opstanak

Igrači rudarski izborili opstanak

2

R

Rudar-Bokelj 2:1 (1:1)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 800. Sudija Miloš Savović (Podgorica) 2. Pomoćnici Marjan Paunović (Berane) 2 i Nikola Radulović (Podgorica) 2.

RUDAR: Popović 1, Ražnatović 1,5 (od 73. Tahirović-), Mećinović 1,5, Marković 1,5, Kartal 1,5, Racković – (od 23. Vukić 1,5) Golubović 1,5, Tomašević 1,5, Zečević 1,5 (od 84. Gogić-), Kođo 2, Đalović 2.

BOKELJ: Lalić 1, Šćekić 1 (od 76. Banićević-), Pepić 1,5, Maraš 1, Todorović 1, Ivanović 1, Grbić 1,5, Panič 1 (od 62. Čavor-), Obradović 1, Banda 1 (od 68. Braunović-), Ibrahim 1,5.

Igrač utakmice Radomir Đalović (Rudar) 2

Rudar je izborio opstanak, a Bokelj će morati da sačeka, makar još jednu sezonu, do povratka u društvo najboljih. To bi ukratko bio rezime utakmice, sa dva potpuno različita poluvremena, odigrana u potpuno drugačijimvrmenskim uslovima. Bokelj ima za čim da žali jer su gosti pokazali da je trner Pljevljaka Nenad Vukčević bio u pravu kada je upozoravao na to da ništa nije bilo gotovo nakon pobjede u Kotoru.

-Upravo se desilo ono na šta sam upozoravao a to je da jedan brzo primljeni gol može sve da pormeti. Ipak smo se brzo vratili, uspjeli smo da napravimo rezultatski egal i kako je vrijeme odmicalo mi smo postajali sve sigurniji i čvršći. Mislim da je u drugom poluvrmenu naša fizička sprema došla do izražaja  jer smo relatrivno lako uspjeli da odbijemo sve pritiske i napade Bokelja. Uspjeli smo i da povedemo i da zadržimo prednost do kraja. Moram da pomenem da su prije svega igrači, a onda svi ostali iznjeli ovu polusezonu na najbolji mogući način i pored svega šta se dešavalo. Izuzetno mi je drago što je Rudar i ove godine uspio optane i da se sledeće godine takmiči u Prvoj ligi. Iskreno se nadam da Rudar neće doći u situaciju da se ugasi. Nadam se da će lokalna uprava i privreda naći zajednički način da se Rudar ne bori samo za opstanak već da igra u Evropu. Igrači su ove sezone rudarski odradili svoj posao i sačuvali klub, kazao je Vukčević.

Tek što je počela utakmica usliejdio hladan tuš za domaće. Sa dvadesetak metara šutirao je Grbić, lopta je prevarila golmana Pljevljaka Popovića, odbila se od prečke do Pepića, koji je sproveo u mrežu za veliko slavlje gostiju. Srećom po Rudar nakon dva minuta uslijedio je izjednačenje.

FOTO MIKO MITROVIĆ
FOTO MIKO MITROVIĆ
FOTO MIKO MITROVIĆ

Nakon kornera loptu je glavom zakačio Đalović koja je završila u mreži. Do kraja poluvremena vodila se velika borba, ali mreže su mirovale. Drugo poluvrijeme igralo se po jakoj kiši koja je više prijala Rudaru. Tek što je počelo drugo poluvrijeme u jednoj gužvi nakon centaršuta najbolje se snašao Vukić koji je iz okreta šutirao i zatresao mrežu.

FOTO MIKO MITROVIĆ

Bokelj je tada krenuio na sve ili ništa, a Rudar u tri navrata preko Đalovića i Zečević mogao da stvori ubjedljiviju prednost.

Čestitam Rudaru na zasluženom opstanku.  U ovom dvomeču pobjedio je u ovom trenutku kvalitetniji tim. Mislim da je moja ekipa u Pljevljima pokazala jedan dobar fudbal i možda više zaslužila od ovog rezultata. Bokelj ima svoju perspektivu i svoju budućnost, a posebno klub. Na čelo kluba su došli mladi i ambiciozni ljudi. Imamo svoj plan i nadam se da ćemo uskoro biti u društvu najboljih, kazao je šef stručnog štaba Bokelja Dragan Đorđević.

2 KOMENTARA

  1. I treneru Vukčeviću, takođe treba zahvaliti. Vodio je ekipu ove polusezone u veoma teškim uslovima, i ostvario zacrtano. Motivisao ekipu, i kad je bilio teško, a i pokazao je da je dobar trener.

  2. Bravo Rudar. Bravo momci. Svaka Vam čast. I pored teške situacije u klubu, uspjeli ste da ostvarite zacrtani cilj. Bravo svim igračima, a posebno Radomiru Đaloviću. Čovjek se borio, svih ovih godina, a naročito ove polusezone, kao da je rođeni pljevljak. Hvala mu za to. Nećemo mu to zaboraviti

Comments are closed.