Naslovna Najnovije vijesti Igor Golubović novi predsjednik opštine Pljevlja

Igor Golubović novi predsjednik opštine Pljevlja

0

Javnim glasanjem sa 19 glasova „za“ vladajuće koalicije (DPS, SD, BS) i 12 glasova opozicije „protiv“  Igor Golubović je izabran za predsjednika opštine Pljevlja.

U obrazloženju prijedloga Igora Golubovića za kandidata za predsjednika opštine, odbornik DPS –a Danijel Živković kazao je da stečeno radno iskustvo, odgovornost i ugled, postignuti rezultati na funkcijama koje je obavljao, kao i postignuti rezultati u organima upravljanja na funkciji menadžera preporučuju Igora Golubovića za predsjednika opštine Pljevlja.

Opozicija je glasala protiv, jer kako su naveli, izborom novog predsjednika neće se promjeniti ništa te da će odnos vlasti u Podgorici prema Pljevljima ostati isti.

  • Mjenja se samo ime i bez obzira na personalno rješenje Pljevlja ne mogu doživjeti oporavak. Uspješan predsjednik će biti onaj koji će uspjeti  da Pljevljima vrati ono što im zakonom pripada. Ni Igor Golubović neće uspjeti u tome. Uvjeren sam da nećete promjeniti ništa, sprovodićete politiku Vlade i vaše partije koja vas instalira  – kazao je Nikola Rovčanin iz Demokrata.

Vladislav Bojović iz DNP –a kazao je da Igor Golubović nije prijedlog pljevaljskog odbora DPS –a već prijedlog centrale, te da se izborom Golubovića centralna vlast podsmijava građanima Pljevlja.

  • Imaće samo dva zadatka: da ćuti i da sluša i da zamajava građane Pljevalja  – kazao je Bojović.

Avdo Ajanović iz DPS –a kazao je da je priča opozicionara priča izvan realnosti koja za posledicu ima smanjen broj njihovih mandata u pljevaljskoj skupštini.

  • Igor Golubović ima značajna iskustva sa pozicije menadžera opštine u periodu od 2006. do 2010. godine. Očekujem značajne prilive kada su u pitanju strane investicije, evropski fondovi. Finansijska situacija u opštini nije idealna, ali Golubović i u toj oblasti može napraviti značajne pomake  – kazao je Ajanović.

Mersudin Halilović iz SD –a kazao je da Igora Golubovića za predsjednika opštine preporučuje radna i profesionalna biografija.

  • Golubović je dobro kadrovsko rješenje i uvjeren sam da će  funkciju  obavljati profesionalno i stručno. Pred Vama je težak zadatak, jer je Vaš prethodnik podigao standarde koje treba održati – kazao je Halilović obraćajući se Goluboviću.

U svom obraćanju nakon potpisivanja svečane izjave Golubović je kazao da bez obzira što neki drugačije misle povodom njegovog  izbora za predsjednika opštine on  će biti tu  da dok obavlja posao predsjednika o svim problemima razgovaraju, što ste već mogli pročitati na našem portal.