Naslovna Vijesti Društvo Dobitnike Diplome “Luča” nagradila i Opština

Dobitnike Diplome “Luča” nagradila i Opština

0

U Sali SO Pljevlja, upriličena je dodjela novčanih nagrada, od po 50 evra, svim polumaturantima sa područja opštine Pljevlja. Sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Emina Salihović kazala je da ima posebnu čast i zadovoljstvo zadovoljstvo što je ove godine 36 učenika uspjelo da dobije Diplomu „Luča“ i bude nagrađano od lokalne uprave.

Nagrade je uručio potpredsjednik Opštine Mervan Avdović koji se zahvalio učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i direktorima škola.


Nakon svečanosti zbunjeni i radosni đaci dali su svoje prve izjave za medije. Tako je Naida Šabanić, učenica OŠ „Mihajlo Žugić“ iz Odžaka kazala da je odlučila je da u nastavku školovanja upiše Gimnaziju.

U školskoj 2018/2019. godini, u OŠ „Dušan Ivović“ u Kosanici ukupno su bila 53 đaka, od kojih je šest bilo u devetom razredu. Mali broj učenika je možda jedan od razloga što su u ovoj  školi za posljednjih 10 godina bile tri „Luče“. Ove godine „Luču“ su dobile dvije učenice, Luka Minić i Ivana Gledović.Diplomu „Luča“ u osnovnoj školi učenici dobijaju za ostvarene sve petice iz svih predmeta na kraju školske godine za svih dvet godina školovanja.

Marina Soković učesnica projekta „Informacije bez prepreka“koji finasira ZZZ CG