Naslovna Vijesti Društvo Delegacija UBNOR-a Pljevlja posjetila Tjentište

Delegacija UBNOR-a Pljevlja posjetila Tjentište

2

Delegacija UBNOR-a Pljevlja, posjetila   je   Tjentište  povodom obilježavanju 76. godišnjice od bitke na Sutjesci .

Brojne delegacije položile su vjence na spomenik I minutom ćutanja odali poštu stradalim borcima. Priređen je I bogat kulturno umjetnički program, a prisutnima su se obratili predstavnici boračkih organizacija iz BiH, Slovenije, Hrvatske Crne Gore.

Prisutnima se u ime SUBNOR –a Crne Gore obratio član predsjedništva SUBNOR –a i predsjednik  UBNOR –a Pljevlja Goran Čavić.

-Sutjeska je simbol  upornosti jugoslovenskih naroda, simbol    slobode, stradanja za ideje i bolje sjutra. Simbol nesebičnosti , odanosti, simbol ljudskosti i herojstva, kazao je Goran Čavić

On je podsjetio da dolazi iz države koja u svojim temeljima ima ugrađen antifašizam, iz države u kojoj nijedan spomenik iz NOB  – a nije uništen niti oskrnavljen, iz države u čijem je glavnom gradu prošle godine podignut spomenik maršalu Titu. Podsjetio je na značaj bitke na Sutjesci.

2 KOMENTARA

  1. Koministicke ubice . Borba za vlast I nesta vise od toga. Nikakav obzir prema ljudima i zivotu Pa ni prema svojim saborcima. Kako zvjersko mucenje i ponizenje su dozivjeli njini saborci na Golom otoku. To je slika i prilika zvjerskih zlikovaca . Drzavu koju su stvorili ne postoji a njini sinovi Udbasi i danas vladaju. Gadovi pred Gospodom.

Comments are closed.