Naslovna Društvo Završen godišnji remont u Termoelektrani Pljevlja

Završen godišnji remont u Termoelektrani Pljevlja

0

Redovni godišnji remont u Termoelektrani Pljevlja počeo je 1. aprila a završen je nakon dva mjeseca radova kako je i planirano. Remontni radovi u Termoelektrani su završeni 31. maja kada su odrađene poslednje probe tehničkih sistema i uređaja koje je neophodno odraditi radi bezbednog pokretanja bloka.

Ovogodišnji remontni radovi su obuhvatili: remont kotlovskog postrojenja, mlinskog postrojenja, mašinske sale, pomoćnih postrojenja, kao i sanaciju dimnjaka. Ukupni troškovi ovih radova koštali su oko tri miliona eura.

Postrojenje za prijem uglja posluje bez problema tako da je do sada dopremljeno oko 50 hiljada tona uglja, a rudarima iz Rudnika uglja Pljevlja i Berane omogućena je isporuka uglja bez ograničenja tokom 24 sata od 23. maja.

Kako nam je rekao Rajko Šebek, rukovodilac sektora za korporativne komunikacije u EPCG, sve je proteklo u najboljem redu i Termoelektrana je spremna za pokretanje u rad.

„Priključenje na mrežu se očekuje u nedelju veče 2. juna, mada se Termoelektrana priključuje po nalogu direkcije za upravljanje energijom. Ocjenu remontnih radova će dati vrijeme koje je pred nama“ – kaže Šebek.

„Sudeći po radu Termoelektrane u nekoliko zadnjih godina, koje je po ocjeni menadžmenta EPCG na veoma visokom nivou, daje nam za pravo da se nadamo da će godina pred nama biti takođe uspješna što se rada Termoelektrane tiče“ – istakao je Šebek.

U 2019. godini je planirano da Termoelektrana Pljevlja proizvede milion i trista hiljada megavat časova električne energije. Iz menadžmenta ove kompanije saopštili su i da neće biti planiranih zastoja nakon godišnjeg redovnog remonta opreme i postrojenja, zavisno od potrebe, moguć je jedino zastoj zbog takozvane zimske njege.

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG