Naslovna Vijesti Društvo Tri zlatne medalje na Novosadskom sajmu za proizvođače iz Pljevalja

Tri zlatne medalje na Novosadskom sajmu za proizvođače iz Pljevalja

0

Zlatne medalje na Novosadskom sajmu dobili su Pljevljaci: Željko Macanović, Radosav Zečević i braća Vidoslav i Duško Krvavac.

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu svečano je otvoren u subotu, 11. maja. To je najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi a trajaće do 17. maja. Na ovoj  manifestaciji nastupa 1.518 firmi, institucija i organizacija.

 Proizvodi iz Crne Gore na ovoj značajnoj manifestaciji tradicionalno zavređuju veliko interesovanje posjetilaca sajma, a takva praksa ni sada nije izostala.

Crnogorski  proizvodi su i ove godine prepoznati po izuzetnom kvalitetu i zavrijedili su 163 nagrade, a priznanja je dobilo 36 crnogorskih proizvođača. Važno je naglasiti da su ove godine naši proizvodi dobili 34 nagrade više nego 2018, a gledano po sektorima, najviše nagrađenih 51, je u kategoriji meso i proizvodi od mesa, saopštavaju iz Privredne komore.

I pljevaljski poljoprivrednici su se okitili zlatnim medaljama: Veliku zlatnu medalju i Šampion kvaliteta, u kategoriji „proizvodi na bazi žita“ dobio je Željko Macanović iz Pljevalja.

Zlatnu medalju dobila je Rakija „Trnovača“-šljiva Pljevlja, koju proizvode braća Vidoslav i Duško Krvavac.

Šest crnogorskih pčelara okitilo se odličjima Novosadskog sajma, a među njima je Radoslav Zečević, dobitnik velike zlatne medalje za med.

Crnogorski proizvođači svoje proizvode predstavljaju na zajedničkom štandu koji su organizovali Privredna komora, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, i Investiciono razvojni fond.

Mira Lučić ućesnica projekta “Informacije bez prepreka”koji finansira ZZZ CG