Naslovna Vijesti Društvo Strahinjin SmartHome system

Strahinjin SmartHome system

0

Na Univerzitetu Donja Gorica, 9. maja održana je 9. Berza preduzetničkih ideja. Na Berzi su učestvovali studenti iz  Crne Gore i regiona.

Cilj Berze preduzetničkih ideja je da studenit predstave svoje ideje pred predstavnicima vodećih kompanija u Crnoj Gori (Voli, Zeta-gradnja, Čelebić, Plantaže, Nova banka, SBC, IRF, Institut za preduzetništvo I ekonomski razvoj, Monstat, Opština Bara, glavni grad Podgorica, Com-trejd, Montenegro business alliance, Franca, Goranović, PLC, Azmont, Nimont, Cungu&Co, KD, Krušo, Solar, Nall International, FLY Montenegro…) i da podrže ideje studenata, kao i da im pomognu u daljem razvijanju ideja.

Idejom, projektom na Berzi preduzetničkih ideja predstavio se i Pljevljak, student Strahinja Jakić, čiji rad je podržala jedna od najvećih kompanija u Crnoj Gori, Zeta-gradnja.

Booking.com

-“Ja sam se predstavio projektom iz oblasti SmartHome sistema i praktično simulirao funkcionalnost i ulogu pametnih prekidača na već postojećim električnim instalacijama.

Dosta kompanija podržalo je moj rad a najveću podršku i rekordnu novčanu nagradu na Berzi dobio sam od Kompanije Zeta-gradnja, jedne od najvećih kompanija u Crnoj Gori.

U narednom period pokušaćemo da ostvarimo što bolju saradnjui da moji sistemi pametnih kuća budu sastavni dio svake napravljene zgrade kompanije Zeta-gradnja”, kaže Jakić i zahvaljuje UDG što organizuje ovakve događaje koji su jako značajni za širenje mreže preduzetništva na Balkanu, kao i napredovanju sopstvenog biznisa.

Berzi je prisustvovao i predsjednik Vlade CG Duško Marković, koji je otvorio “preduzetničko gnijezdo” na UDG, odakle će se razviti veliki broj ideja studenata.

Izvor: RTPV

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG