Naslovna Sport Fudbal Rudar će igrati baraž

Rudar će igrati baraž

1

PRVA “TELEKOM“ FUDBALSKA LIGA CRNE GORE

Rudar-Petrovac 0:1 (0:0)

Stadion Gradaski. Gledalaca oko 300. Sudija Nikola Dabanović (Podgorica) 1,5. Pomoćnici Milutin Đukić (Cetinje) 1,5 i Jovica Tatar (Podgorica) 1. Strijelac Vujović u 69. minutu. Žuti kartoni: Golubović, Ražnatović, Mećinović (Rudar) i Tačibana (Petrovac).

RUDAR: Popović 0,5, Ražnatović 1,5, Mećinović 1, Vuković 1,5 (od 53. Racković 1,5), Marković 1,5, Kartal 2, Golubović 2, Tomašević 1, (od 80. Gogić-), Kođo 2, Zečević 2, Đalović 2.

PETROVAC: Popović 2, Vujović 2, Marković 1, Šo 1 (od 84. Medigović-), Pajović 1, Kajević 1,5, Tačibana 1,5, Kalezić 1 (od 62. Janketić-), Muharemović 1 (od 52. Prekončević 1), Kopitović 1,5, Ljuljđuraj 1,5.

Igrač utakmice Stefan Popović (Petrovac) 2.

Tuga, bijes i ogorčenje sa jedne i velika radost sa druge strane, ali kraju sportski stisak ruke rivala na terenu. Rudar je dominirao, stvarao prilike, bio agresivniji i aresivniji tim, međutim u fudbalu pobjeđuje tim koji iskoristi svoje prilike, a Petrovac je od dva udarca ka golu domaćina jedan pretvorio u gol i razjasnio ko ide u baraž za opstanak.

Booking.com

Drago nam je što smo osvojili bodove i ušli u mirnu luku. Imali smo nekoliko kiseva koji su nas doveli u tešku situaciji, međutim danas smo odigrali strpljivo čekali pravu priliku i osvoijili tri boda. Čestitao bih mojim igračima na ovoj pobjedi i našem ruvali na fer i sportskoj borbi, kazao je poslije utakmice treenar Petrovca Rudolf Marčić.

Od samog početka dešavanja na terenu nisi mogla da nagovjeste ovakav epilog. Bilo je tu dosta trčanja i duela, ali prvu ozbiljniju priliku, imao je nakon skraćenog kornera Nemanja Kartal, kada je sa sedam metara glavom šutirao pored gola. Jedinu priliku u prvom poluvrmenu gosti su imali u 44. Minutu. Boris Kopitović je sam ušao u kazneni prostor šutirao, ali pravo u čuvara mreže Rudara Vidoja Popovića. U poslednjem minutu prvog poluvremena nedovoljno oporavljeni Marko Vuković iskosa sa desne strane iz punog trka sa desetak metara nije pogodio mrežu gostiju.

Drugi dio igre bio je dosta sadržajniji i uzbudljiviji. Petrovac je uglavnom bio na svojij polovini, a Rudar ispred kaznenog prostora gostujuće ekipe. Kada bi nabrajali sve prilike domaćih bio to poduži spisak, ali Đalović u 54, 58. i 60. minutu, pa zatim Racković u 55, Golubović u 70, Gogić u 86. minutu nisi imali sreće, ali ni načina da svaladaju junaka utakmice Stefana Popovića. Sa druge strane tragičar je postao njegov kolega i prezimenjak u dresu Rudara koji je u 69. minutu jednu sporu loptu nakon jedinog kornera Petrovca u drugom poluvrmenu ispustio, a Nenad Vujović je sproveo u mrežu. Dovoljno za tri boda. U nadoknadi vremena dosta je bilo povika na arbitre, zbog toga što su domaći smatrali da je poslije šuta đalovića lopta prešla gol liniju nakon što se odbila od prečke, ali pomoćni arbitar Milutin Đukić dobro je postupio kada nije signalizirao Nikoli Dabanoviću da pokaže na centar. Dakle dva kola prije kraja sve je odlučeno Rudar će igrati baraž. Strateg Pljevcljana Nenad Vukćević kazao je nakon meča da je njegova ekipa zaslužila sve sem poraza na ovoj utakmici.

Međutim nismo iskoristili naše prilike i za to smo kaženjeni. Nemam šta da zamjerim igračima, kod njih se vidi velika želja da se izbori opstanak. Nije nam lako, ali se ne predajemo do kraja. Apelovao bih na sve one koji mogu da pomognu ovim momcima i klubu kada je najteže, da se igračima isplati dio dugovanja kako bi što rasterećenije ušli u baraž, kazao je Vukčević.

1 KOMENTAR

Comments are closed.