Naslovna Kultura PREDSTAVA „REVIZOR“ -CRNOGORSKO NARODNO POZORIŠTE-

PREDSTAVA „REVIZOR“ -CRNOGORSKO NARODNO POZORIŠTE-

0

U srijedu 8. maja 2019.godine u Domu kulture Pljevlja sa početkom od 19 časova biće izvedena predstava „Revizor“ Nikolaja Vasilijeviča Gogolja u režiji Veljka Mićunovića.

Ovo scensko tumačenje Gogolja potencira reviziju kao društvenu mimikriju, a korupciju kao vječnu igru koja traje i ne da se zaustaviti. Sve se vrti u krug.

Ništa se nije promijenilo od carističkog društvenog konteksta u kome je Gogoljev kritički duh zapažao, pa sve do naših dana tranzicije i kapitalističkog profiterskog duha. Govorimo o amoralu među spodobama koje ne prepoznaju moralni kodeks. Tu sve vrvi od trivijalnosti i zjapi od odsustva emocija. Pred apsurdom smo. U ovom čitanju Revizora nema otrježnjenja, jer ga ne zaslužujemo, zasmijava nas, jer se sami sebi smijemo.

Dobrodošli u svijet nepopravljivog! 

Reditelj: Veljko Mićunović

Adaptaciju i dramatizaciju potpisuje Zanina Mirčevska, kostimografiju Jelena Stokuća, scenografiju Darko Nedeljković, koreografiju Tamara Vujošević Mandić, izbor muzike Veljko Mićunović.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Dragan Račić.

Organizatori predstave: Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja.

Cijena ulaznice: 2€.

Prodaja ulaznica: Na biletarnici Doma kulture Pljevlja od ponedjeljka (6.maj) u periodu od 12 do 19 časova.