Naslovna Društvo Pljevljaci će u julu šetati korzom?

Pljevljaci će u julu šetati korzom?

1

“Zbog lošeg vremena odnosno svakodnevnih padavina, nismo mogli da krenemo sa asfaltiranjem ulice, a čim meteorolozi najave nekoliko sunčanih dana, krenućemo u realizaciju tog posla. Odmah nakon asfaltiranja krenućemo sa popločavanjem ulice granitnim pločama”, rekao je Nenad Rubežić, direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja.

Rekonstrukcija Ulice kralja Petra I u centru Pljevalja trebalo bi da bude završena do sredine jula, tvrdi “Vijestima” direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić.

Ističe da se trenutno radovi u glavnoj ulici ne izvode zbog lošeg vremena.

“Zbog lošeg vremena odnosno svakodnevnih padavina, nismo mogli da krenemo sa asfaltiranjem ulice, a čim meteorolozi najave nekoliko sunčanih dana, krenućemo u realizaciju tog posla. Odmah nakon asfaltiranja krenućemo sa popločavanjem ulice granitnim pločama”, rekao je Rubežić.

Ističe da je prvi kontingent gradničnih ploča, kojima će biti obložena glavna pljevaljska ulica, već dopremljen.

Najavio je i početak izgradnje širokog stepeništa ispresjecanog zelenim površinama koji će povezati Trg Đorđija Peruničića, sa Ulicom kralja Petra.

Rekonstrukcija glavne gradske ulice u Pljevljima, vrijedna milion eura, početa je prije skoro godinu i trebali su prema ugovoru, koji je potpisao predsjednik Opštine Mirko Đačić sa izvođaćem radova pljevaljskom firmom Ving biti završeni za 100 dana.

Opština je, naknadno, produžila rok za još 100 dana, ali ni taj rok nije ispoštovan.

Đačić je tada tvrdio da se potpisivanje aneksa ugovora i produžavanje roka za završetak radova za još 100 dana, ne radi zbog izvođača radova nego zbog investitora.

Rekonstrukcija glavne ulice u Pljevljima počela je 23. juna, kada su posječena stabla u centru grada.

Šef odborničkog kluba Demokrata u skupštini Opštine Pljevlja Nikola Rovčanin ističe da se radovi u centru grada u svim uređenim državama obično realizuju u rekordno kratkim rokovima, kako se ne bi ugrozila privredna aktivnost, turistički potencijali i društveni život, ali da pljevaljska vlast o tome nije vodila računa.

“Predsjednik opštine dužan je da objasni građanima kada će konačno završiti radove i da podnese odgovornost za još jedan u nizu neuspjeha…”, rekao je Rovčanin.

Odbornik Nove Milan Lekić smatra da je neophodno što prije preduzeti mjere kako bi se spriječile tužbe vlasnika ugostiteljskih i trgovačkih radnji u glavnoj gradskoj ulici zbog smanjenja dobiti zbog kašnjenja zavšršetka radova.

Izvor: Sandžak PRESS

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG

1 KOMENTAR

  1. Prvo bijase 100 dana a kad se pocelo kopati bez plana ikakvog sa dva covjeka sa krampama i lopatama i jednim bagerom. Posle toga se Isti kanali koji su zatrpani opet otkopaju da bi se polozile cijevi za grijanje, ko vele trebace kad se napravi toplana. Mozda ce trebati, ne znam , nisam strucan, ima ti koji znaju i uz to su arhitekte. I ti isti strucnjaci na jesen kazu da ce se nastaviti radovi u rano proljece jer materijal treba da se slegne. Ja nista gluplje nisam cuo i izjavitelj toga ni sam u to nije vjerovao. Ali sta ces? Cekas milost gospodara CG da udijeli crkavicu da se carsija zavrsi. A gospodar nas nemilosrdni ima druge brige. Kao npr koliko vjetrenjaca jos treba princu CG ili ima li dje jos kakav potok da se moze hidrocentrala napraviti. Zna ON da od drugog bloka TE nema nista i ovaj prvi ce jos 10ak godina i mora da se gase,vele ovi iz EU njima zagadjuje. Pa ko veli trebace struje pa da se nadje.
    A nama u Pv mjerenja kazu da nije tako vec narod puno lozi zimi pa cadi.
    I tako arhitekta ne doceka milost vec bijase pusten niz vodu jer je previse zelio za neko malo mjesto na sjeveru CG gdje mladi kupuju karte u jednom smjeru, dje se radja 6 razreda djece za godinu.
    Tamo dje cijela bolnica ima toliko specijalista doktora da se ne mogu ni sresti u hodniku u prolazu.
    Tamo dje dom kulture se pravi 12 godina,fontana 3 i tamo dje nekakva medjunarodna organizacija da pare da se pravi dom staraca a ONI se dice kako su ga napravili. Valjda trebalo je naci majstore, muka je to.

Comments are closed.