Naslovna Sport Košarka Pioniri Pljevalja treći na turniru u Prijepolju

Pioniri Pljevalja treći na turniru u Prijepolju

0
dav

Prvomajski turnir pionira košarkaša u Prijepolju okupio je šest ekipa iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Tutuna i Pljevalja. Pljevlja su bila u grupi sa Prijepoljem i Tutunom, dok su u drugoj grupi bili domaćin turnira Mileševac iz Prijepolja, Nova Varoš i Priboj.

U prvoj utakmici Pljevlja su poražena od Prijepolja, dok su u drugoj odigrali mnogo bolje, savladali Tutun i došli u sutuaciju da se bore za treće mjesto. U jednoj, zaista više nego zanimljivoj utakmici, Pljevlja su savladala svoje vršnjeke iz Priboja, koji su u drugom djelu utakmice uspjeli da smanje prednost Pljevalja, čak i preokrenu rezultat u svoju korist. Međutim na kraju Pljevlja su odigrala bolje u odbrani, a u napadu su pogađali iz reketa i došli do pehara za treće mejsto.

Pobjednik turnira je ekipa Mileševca koja je u finalu bila bolja od vršnjaka iz svog grada

Ekipu je na turniru vodio mladi i talentovani trener Stefan Ostojić, a Miki Jelovac koji je uspostavio saradnju sa klubovima iz komšiluka kazao je da je ovo tek početak.

Očekujem da u narednom periodu učestvujemo na još nekoliko turnira, a onda u ove turnire, koji bi možda prerasli u jednu regionalnu ljetnju ligu za pionire ukljičili bi Goražde i Višegrad. Ljudi sa kojima sam pričao saaglasni su sa time, pokušaćemo pa ćemo vidjeti da li možemo da realizujemo ejdnu takvu ideju, kazao je Jelovac.

dav

ZA TREĆE MJESTO

Pljevlja – Priboj  40:38 (14:7,6:8,11:8,9:14)

PLJEVLJA: Tanović 7, Šubarić 6, Džaković 6, Ćuzović 6, Milinković, Lučić, Tabaš 2, Rončević,  Nenadić 13, Bošković.

PRIBOJ:  Milović, Nedović 6, M. Milićević 2, L. Milićević 2, Tomanović, Bjelić 8, Čolić 4, Cvijović, Gogić, Stojić 16, Vujović, Blagojević.

dav

GRUPA 2

Pljevlja –Tutin  31:28 (5:9,6:9, 15:4,5:6)

PLJEVLJA: Tanović 5, Šubarić 2, Džaković 6,Ćuzović, Milinković, Lučić, Tabaš 12, Rončević,  Nenadić 13, Bošković.

TUTIN:Gegić 5, Tutić 2, Dučić 10, Raković 2, Cvetković, Obradović 6, Petrović, Tošović, Bašnijarević, Šaćirović, Reljević, Mušović 2.

Prijepolje-Pljevlja  36:29 (8:13,13:8,8:7,6:1)

PRIJEPOLJE:  Kadribašić 12, Memišević, Lacmanović 17, Vasiljević 6, Danić, Bašić, Ognjenović, Ihmetović, Lasica,  Matović, Hurić, Bajraktarević.

PLJEVLJA: Tanović 7, Šubarić 2, Džaković 6, Ćuzović 3, Milinković, Lučić, Tabaš 12, Rončević, Nenadić 7, Bošković.