Naslovna Vijesti Društvo Mirko Đačić za CDM – Podnio sam ostavku

Mirko Đačić za CDM – Podnio sam ostavku

3

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić potvrdio je CdM-u da je  podnio ostavku, ali nije želio komentariše razloge.

“Podnio sam ostavku”, kratko je CdM-u kazao Đačić.

Prema nezvaničnim informacijama CdM-a, Đačić je razočaran finansijskom situacijom u pljevaljskoj lokalnoj upravi. Kako tvrdi izvor CdM-a, od Vlade je očekivao izdašniju pomoć, ali to se nije desilo. Đačić navodno poslednjih dana nije dolazio na posao, nezadovoljan odnosom Vlade prema ovom gradu.

Đačić je prethodnog mjeseca govorio o problemima koje je Vektra-Jakić prouzrokovala opštini Pljevlja dugovanjem od preko 6 miliona eura za koncesione naknade, zbog čega je Budžet opštine  poslednjih mjeseci više puta blokiran na ukupan iznos od 400 hiljada eura. Đačić je izrazio strah od odlaska Vektre Jakić u stečaj, smatrajući da bi opština trebalo da bude prva u naplatnom redu ukoliko do toga dođe. Đačić je iznio svoj raniji stav da bi dug Vektre Jakić za koncesione naknade opštini Pljevlja  trebalo država da riješi kroz otpisivanje poreskog duga opštini Pljevlja, te da dug po osnovu reprograma za poreze i doprinose padne na teret Vlade.

3 KOMENTARA

  1. Najbolji presednik koga su pljevalja imala ali nije mogo sam jer pljevlja treba unistiti tako misli gospoda i podgorice.

Comments are closed.