Naslovna Vijesti Društvo Čedo Đačić i Aleksandar Babić krenuli pješke na Svetu goru

Čedo Đačić i Aleksandar Babić krenuli pješke na Svetu goru

0

Čedo Đačić poznati pljevaljski kantautor i pjesnik bivši učesnik rijalitija “Farma” i Prijepoljac Aleksandar Babić upustili su se jutros u veoma ambicioznu avanturu, krenuli su iz Beograda peške do Grčke.

Sa rancima teškim preko 20 kilograma i vrećama za spavanje na leđima od Hrama Svetog Save na Vračaru zaputili su se u Solun kako bi obišli staro vojničko groblje “Zejtinlik” i poklonili se palim srpskim borcima.

Ali to, kažu Čedo i njegov prijatelj Aleksandar, bivši rukometaš, neće biti njihova krajnja odrednica, jer posle toga planiraju da odu na hodočašće u Svetu Goru.

-Nije mi prvi put da pješke prelazim duge relacije. Prije dvije godine sam iz Pljevalja pješke došao u Beograd kako bih obišao grob patrijarha Pavla. U Solunu ćemo zapaliti svijeće našim slavnim đedovima, a u Hilandaru se pomoliti za zdravlje i sreću napaćenog srpskog naroda. Bog će nam dati snagu da izdržimo ovaj dugi put i sva iskušenja sa kojima ćemo se sresti , kazao je Đačić.

Inače Đačić poznat po neuobičajenom stajligu i prepoznatljv u regionu. On je i  organizator etno festivala koji se svake godine odrzava u selu Hocevuna kod Pljevalja,i koji okuplja eminentne etno grupe, pjevače iz regiona,i okuplja veliki broj posijetilaca. Malo je poznato da je Đačić već zagazuo u sedmu deceniju, ali sa velikim elanom krenuo je na put. On je kazao meidjima u Beogradu da se sprema nove izazove i poduhvate na svim poljima Nije ga omelo ni to sto je pre par mijeseci imao lom noge, i jos je rovit, ali je volja i izazov presudili su da krene na put.

Njegov prijatelj navodi da ih je na daleki put ispratila jedna stara Beograđanka gospođa Zagorac

– Uz Božiju pomoć krenuli smo jutros oko 8 časova ispred Hrama. Ja u Hilandaru želim da se zahvalim Bogu na divnoj porodici koju imam, kazao je Aleksandar

Izvor PP media, Alo i PVportal

M.Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “koji finansira ZZZ CG