Naslovna Najnovije vijesti 56. MOSI Sokolac od 3. do 7. Jula

56. MOSI Sokolac od 3. do 7. Jula

0

Na sjednici Stalnog komiteta i Skupštine 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara održanoj na Sokolcu jednoglasnom odlukom delegata, opštine Sevojno i Srebrnica su postale punopravni članovi velike“ MOSI porodice, a predstavnici grada Užica su istakao svoju kandidaturu za domaćina Igara 2021. godine. Skupština je usvojila i datum ceremonije otvarnja i zatvaranja igara, cijene ishrane i smještaja za učesnike kao i broj sportskih grana na MOSI i PARA MOSI.

Predstojeće MOSI, održaće se od trećeg do sedmog jula, u Sokocu. To je odlučeno na Prvoj sjednici Stalnog komiteta MOSI, koja je održana u gradu domaćinu Igara, izabrani su potpredsjednici Komiteta i Skupštine MOSI, a podržana je inicijativa o pridruživanju novih opština.

Jednoglasno je za potpredsjednika Stalnog komiteta MOSI podržan Predrag Кovačević– predstavnik Nove Varoši, koja je naredni domaćin Igara, a novi potpredsjednik Skupštine MOSI je Ljubiša Vranić, takođe iz Nove Varoši.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu “MOSI Sokolac 2019”, određena je tačna satnica otvaranja i zatvaranja ovogodišnje manifestacije. Igre će početi ceremonijom svečanog otvaranja 3.jula u 17 časova, a kraj MOSI predviđen je za 7.jul u 12 časova.

Utvrđeni su i precizni rokovi za prijave opština učesnica i ekipa. Preliminarne prijave moraju se dostaviti do 3. juna, a zvanične prijave do 14. juna. Iduća sjednica planirana je za 17. jun, kada će biti obavljen i žrijeb ekipa.

Kako se dodaje, prema riječima Dejana Eleza, predsjednika Stalnog komiteta, utvrđene su cijene hrane i smještaja, te broj takmičarskih disciplina.

Učesnici 56.MOSI takmičiće se u 15 sportskih grana: atletika, fudbal, košarka, odbojka, rukomet, tenis, ribolov, karate, streljaštvo, mali fudbal, planinarstvo, odbojka na pijesku, šah, stoni tenis i biciklizam. Sportovi u Para MOSI su: šah, streljaštvo, atletika- trka na 100m i kugla, pikado i ribolov. Obezbijedili smo dovoljan broj smještajnih kapaciteta, a nadam se da će se taj broj povećati u narednim danima. Na idućoj sjednici znaćemo tačan broj opština učesnica, kao i broj sportista”, istaknute su riječi Eleza.

Na sjednici je podržana inicijativa da se od ove godine MOSI porodici pridruže opština Sevojno Srebrenica, naglašeno je, a predstavnici pomenutih opština izrazili su svoje zadovoljstvo i zahvalnost što im se ukazala prilika da se pridruže ovoj značajnoj sportskoj smotri.

Predsjednik Organizacionog odbora i načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica, poželio je dobrodošlicu svim gostima uz napomenu da će učiniti sve da učesnici ovogodišnjih Igara pamte Sokolac po lijepom.

Nastojimo da sve bude spremno kako bi se sportisti, sportski radnici i gosti osjećali prijatno u našem gradu. Privodimo kraju infrastrukturne radove, video nadzor, pripremu smještajnih kapaciteta i svega ostalog. Istakao bih da nam je Grad Istočno Sarajevo pružio pomoć, a pokroviteljstvo je povjereno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji će otvoriti ovogodišnje MOSI”, kazao je Bjelica, istaknuto je na zvaničnom sajtu Igara.

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG