Naslovna Sport Fudbal Rudar ispustio OFK Titograd

Rudar ispustio OFK Titograd

0

PRVA “TELEKOM” LIGA CRNE GORE 28. KOLOv

Rudar-OFK Titograd 2:2 (2:2)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 300. Sudija Predrag Radovanović (Podgorica) 2. Pomoćnici: Vladan Todorivić 2 i Veselin Radunović 2 (oba iz Nikšića). Strijelci Đalović u 23. i Golubović u 42. za Rudar, a Pavlović u 35. i 43. za OFK Titograd.  Žuti karton Novović (OFK Titograd).

RUDAR: Kuč 1 Ražnatović 1,5, Mećinović 1,5, Vuković 1,5 (od 76. Racković-), Marković 2, Taku 1 (od 60. Zečević-), Kartal 2, Golubović 2,Tomašević 1,5, Kođo 2, Đalović 2.

OFK TITOGRAD: Ljuljanović 2, Roganović 1,5, Nikolić 1,5, Pavićević 1, Mamadu 1,5, Novović 2, Miličković 1,5 (od 90+1 Gašević), Bakrač 1,5, Dovanović 1,5 (od 76. Sekulić), Radulović 1, Pavlović 2.

Igrač utakmice Vojin Pavlović (OFK Titograd) 2

OFK Titograd je prije ove utakmice važio za favorite, ali na terenu nije izgledalo tako. Rudar je bio tim koji je bio bliži pobjedi, koji je dva puta ima prednost, ali zahvaljujući, prije svega neiskustvu, nisu uspjeli da na kraju osvoje tri boda, a šesnaesti ovosezonski remi Pljevljaka govori o tome da je boginja Fortuna napustila Rudar ove sezone.

Titograd je počeo ofanzivno, ali su Pljevljaci visoko postavljenom odbranom uspjevali da drže napadače gostiju na pristojnoj udaljenosti od gola. Prvi ozboljniji pokušaj OFK Titograd je imao u 15. minutu kada je sa 25 metara pokušao Marko Miličković, ali Adis Kuč je uspio da odbrani njegov šut. Rudar je tada uspio da uspostavi terensku ravnotežu i sve češće provodi vrmena na polovini Podgoričana, međutim Rudar je poveo akcijom koja je počela na njihovoj polovini. Danilo Marković sa svoje polovine uputio teledirigovanu loptu ka Radmiru Đaloviću. Iskusni Bjelopoljac prilikom prijema lopte stekao je prednost nad Milošem Radulovićem, izašao sam ispred Damira Ljuljanovića i rutinski ga savladao.

FOTO DEJAN KANDIĆ

Podgoričani su krenuli ofanzivnije ka golu protivnika, a Rudar pokušavao da iz brzih akcija, preko Kođa urozi gol Ljuljanovića. U 35. minutu prekid sa preko 35 metara izveo je Ivan Novović, lotu je samo malo glavom zakačio Vojin Pavlović. Stekao se utisak da je golman Rudara Kuč bio loše postavljen, lopta se od prečke odbila u gol za poravnanje rezultata. Uslijedio je perod rovovske borbe, a domaći su ponovo poveli u 42. minutu. Korner je izveo Andrija Ražnatović, a oštru lotu Milija Golubović sa metar volejom loptu zakucao u mrežu.

FOTO DEJAN KANDIĆ

Žamor na tribinama se nije ni smirio, a veliku grešku odbrane Rudara koja je ostavila potpuno samog Pavlovića iskoristio je korpulentni napadač Titograda.

FOTO DEJAN KANDIĆ

Očekivao se fajt u drugom poluvrmenu, sli osim prilke Takua, kada je omaleni Japanac u 49. minutu glavom mogao da postigne gol i stopostotne šanse Ivana Rackovića u 84. minutu nije bilio uzbuđenja. Rackoviću je asistirao Đalović, a ovaj sa pet metara iskosa šutirao nisko, a Ljuljanović koji je već bio u padu uspio je da odbrani njegov šut.

FOTO DEJAN KANDIĆ

Ovo je inače bio četvrti uzastopni proljećni remi Rudara u Pljevljima a prvi put je gost uspio da stigne prednost Pljevljaka upravo zbog toga trener Rudara Nenad Vukčević nije bio u potpunosti zadovoljan.

Prvo moram da istaknem da je ovo možda bila i najbolja naša utakmica ovog proljeća međutim nismo uspjeli da dođemo do bodova i na taj način primaknemo se Iskri. Zbog toga nisam zadovoljan, ali bolje je osvajati bod po bod, pogotovo protiv ovako jakih protinika, nego gubiti utakmice, kazao je Vukčević.

Sa druge strane vezista gostiju Ivan Novović nije bio nezadovoljan bodom.

Bez obzira na poziciju na tabeli Rudara i izmjene u sastavu u odnosu na jesenas svaki bod na ovom terenu je važan. Uspjeli smo da dva puta stignemo prednost domaćina, imali smo možda priliku i da dođemo do bodova, ali sam zadovoljan, kazao je Novović.