Naslovna Sport Fudbal Rudar dočekuje Titograd, Radovanović opet dijeli pravdu

Rudar dočekuje Titograd, Radovanović opet dijeli pravdu

0

Rudar-OFK Titograd subota 15 i 30 (Arena sport 1)

Da li Rudar može da napravi podvig i pobjedi tim koji je po mnogima, bio favorit za titulu, znaće sjutra kasno popodne, ali ono što je najbitnije po Pljevljake je da mirno bez neke zebnje čakaju meč. Sigurno je da publiku, koja se polako prihvaća činjenicu da se njihov tim bori za opstana, očekuje zanimljiv meč. Međutim ono što brine navijače Rudara je što će utakmicu suditi Predrag Radovanović, arbitar koga Pljevljaci pamte po greškama na štetu Rudara.

Gosti su, za naše prilike, tim za respekt, ekipa koja se bori za Evropu i tim koji se još uvijek bori za lovor. Međutim splet okolnosti, trenerske vrteške, pomalo nediscipline kod igača udaljio je od liderske pozicije za deset bodova. Sa druge strane od samog starta sezone filmska storija Rudara dobija polako svoj epilog, a to je pokušaj da se izbjegne baraž. Ipak ono što je Nenad Vukčević izvukao iz igračkog kadra koji je na raspolaganju je za neke čudo, a za mnoge pristalice tima iz Pljevalja prijatno iznenađenje. Upravo ta drskost igrača, od kojih je većina do juče grijala klupu, ili bili u na spisku omladinaca najveća su snaga tima. Predvođeni iskusnim Đalovićem, zatim kapitenom Goluboviće, Sopom, Vukovićem, Tomaševićem i Kartalom, pokušavaju da urade nešto što je u januaru izgledalo nemoguće. Za ovu utakmicu neizvjestan je nastup Vukovića, a u tim se vraća Denis Sopo.

-Naravno da je Titograd favorit i tu neme priče. Međutim mi igramo na našem terenu, pred našim navijačima i želimo da sa stadiona odu zadovoljni. Istina je da smo ih jednom pobjedili u Pljevljima, ali rekao bih da smo tada imali znatno iskusnije igrače u timu. Ono što je dobro pokazali smo da imamo karakter, da se ne predajemo do kraja i da mladi igrači nemaju respekta prema protivniku, a tako će bit ii protiv Titograda, kazao je Sopo.

Dakle utakmicu sudi Predrag Radovanović iz Podgorice kome će asistirati Vladan Todorović i Veselin Radunović iz Nikšića. Četvrti sudija biće Mileta Šćepanović iz Podgorice, dok će sudije kontrolisati Dejan Stanišić iz Podgorice. Delegat utakmice biće Predrag Đukić iz Berana.

Ostale utakmice 28. kola igraju se u nedjelju od 16 sati, a sastaju se Budućnost-Iskra, Petrovac-Zeta, Lovćen-Grbalj i Mornar-Sutjeska.