Naslovna Vijesti Društvo Program „Youing atlerhes“ održan na Trgu 13. jul

Program „Youing atlerhes“ održan na Trgu 13. jul

0

U okviru specijalne Olimpijade Crne Gore na Trgu 13 jul juče  je održan program „Young atlethes“ okupio je učenike pljevaljskih osnovnih škola. Svoje vještine pokazali su učenici sve tri gradske škole kao i OŠ „Mihailo Žugić iz Ođžaka. Program mladi sportisti sprovodi se u okviru Specijalne Olimpijade Crne Gore,i pruža mogučnost mladima od druge do osam godina.Da kroz sport uče i na zabavan način da steknu zdrave navike.

Program mladi sportisti realizuje se iz same organizacije specijalne Olimpijade Crne Gore, ovaj adiktitovani program namjenjen je djeci od dvije do osam godina sa i bez intelektualnih smetnji i on se sastoji u napređenju motoričkih sposobnosti djece.

Ovaj program je počeo da se realizuje u Crnoj Gori 2017. godine. I dalje nastavlja širenje programa tako da se možemo da se pohvalimo da smo se svrstali u osam opština koje realuzuju ovu aktivnost. Inače program
„Young atlethes“ realizuje 21 vaspitna jedinica
, kazala nam je Specijalna Olimpijada Crne Gore  Bojana Jovanović.

Mališani vrtića „Eko bajka“ svoje vještine pokazali su da je sport dio njih kao i svakodnevne aktivnosti u vrtiću.

Program  mladi sportisti  uvodi djecu u osnovne  sportske vještine i razvijajući kroz igru i vježbu i ujedno im omogučava da se igraju zabavljaju u inkluzivnoj sredini.Ovaj program  pokazuje da svu djecu treba cijeniti zbog njihovih talenata i sposobnosti.

Marina Soković učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finasira ZZZ CG