Naslovna Vijesti Društvo Održana Info-radionica o preduzetništvu

Održana Info-radionica o preduzetništvu

0

U pljevljima je održana Info-radionica o preduzetništvu kojoj je prisustvovao veliki broj mladih. Radionicu je organizovala Unija  mladih preduzetnika, u okviru projekta “Korak ka biznisu”.

Unija mladih preduzetnika Crne Gore je, 15. aprila, u okviru projekta “Korak ka biznisu” održala Info-radionicu u Pljevljima.  Mladim ljudima koji su došli na radionicu prikazan je i film o mladim preduzetnicima iz Crne Gore, a cilj projekta je informisanje, motivisanje i pružanje podrške pri samozapošljavanju mladih ljudi. Predsjednik Unije mladih preduzetnika, Uroš Bulatović nam je rekao da će mladi imati priliku tokom maja I juna da izaberu mentora odnosno mentorku i da provedu jedan dan u njihovoj kompaniji, to jest da provedu jedan dan u preduzeću svog mentora.

Info-radionice se održavaju tokom dva mjeseca u devet opština, a mentoring-dani će se održati tokom maja i juna. 100 mladih preduzetnika umreženih u Uniju mladih preduzetnika nalaze se u 13 opština među kojima su i Pljevlja. Iz ove unije pozivaju sve zainteresovane da se jave i na on-line poziv koji će biti otvoren za sve mlade do 35 godina. Sve informacije zaniteresovani mogu naći i u brošuri “Finansijske i nefinansijske biznis podrške 2019”.

Projekat je podržan od Fonda za aktivno građanstvo I Američke ambasade sa ciljem da mlade ljude motiviše da krenu u biznis.

Mira Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “koji finansira ZZZ CG