Naslovna Vijesti Društvo Održana četvrta redovna sjednica Udruženja penzionera

Održana četvrta redovna sjednica Udruženja penzionera

0

Na četvrtoj redovnoj sjednici skupštine Udruženja penzionera Pljevlja razmatrani su i usvojeni izvještaj o radu i finansijski izvještaj za period između dvije skupštine,izvještaj o popisu imovine, kao i plan i program rada do aprila naredne i finanskijski plan za ovu godinu.


Na sjednici je konstatovano da je materijalni položaj pljevaljskih penzionera dosta loš.U Pljevljima ima ukupno 6630 penzionera,a više od polovine njih prima penziju koja je ispod prosječne penzije u Crnoj Gori.
Vukadin Damjanović presjednik Udruženja penzionera Pljevlja kazao je:

-S obzirom na loš životni standard penzionera pljevaljsko udruženje je dosta radilo kako bi se položaj najstarije populacije u našem gradu poboljšao.Po vrlo povoljnim cijenama za otplatu podjeljena je zimnica,a na odloženo plaćanje obezbeđena je nabavka uglja.
Radovi na stambenoj zgradi za penzionere iako je kamen temeljac postavljen u septembru još nisu počeli,ali u Udruženju očekuju da če se problem sa Fondom za solidarnu stambenu izgradnju i zarobljenim sredstvima u Atlas banci prevazići i da će gradnja početi čim to vremenske prilike dozvole,
rekao je Damjanović


Pomoć na tom planu obećao je predsjednik opštine Mirko Đačić.
Predsjednik Đačić izrazio je zadovoljstvo zbog vremena provedenog sa ljudima koji su svoj životni vijek proveli u Pljevljima.Đačič je penzionere upoznao i sa aktuelnom situacijom u radu lokalne uprave.


Gosti skupštine bili su i Branko Vešovič, predsjednik Saveza udruženja penzionera, Milorad Kalpačina predsjednik Udruženja penzionera Žabljak, Ratko Gačević,direktor Fonda PiO Pljevlja i Ilhan Tursumović,direktor Doma zdravlja.


Nada Poleksić učesnica projekta ,,Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZCG