Naslovna Vijesti Društvo Obilježen svjetski dan osoba sa autizmom

Obilježen svjetski dan osoba sa autizmom

0

Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja,  NVU „Zračak Nade“ Pljevlja i JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja danas su obilježili Svjetski dan osoba sa autizmom.

Tim povodom organizovana je tradicionalna  šetnja gradom sa plavim balonima u kojoj su učestvovala djeca iz Centra za dnevni boravak, NVU „Zračak Nade“, vrtića, osnovnih i srednjih škola i FK Breznica.

Učesnici ove manifestacije su krenuli ispred JU Centra za dnevni boravak i prošetali gradom do Trga 13. Jul gdje su pustili  plave balone.

Prigodnim govorom manifestaciju je otvorila sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović,u kome se osvrnula na dugogodišnju saradnju i zajedničko djelovanje. Ona se zahvalila djeci na divnoj organizaciji i uloženom trudu.

Prisutnima se obratila i direktorica JU Dnevni centar za djecu ometenu u razvoju  Svetlana Dujović i napomenula da već dvanaest godina za redom obelježavaju svjetski dan djece sa autizmom.

Učesnici programa su izveli “Vilinsku pjesmu “ koja je propraćena i znakovnim jezikom da bi je mogle  razumjeti i osobe sa oštećenim sluhom.

Na Trgu je zatim održan muzički program u kome  su učestvovali: Volonterski klub Centra za dnevni boravak i NVU “Zračak Nade”, Nejra Mekić, Nejra Bašic, Emil Fetahović , Kerim Halilović, Anastasija Vojinović i Milorad Koćalo.

M. Lučić I M. Sandić učesnice projekta”Informacije bez prepreka” koji finansira ZZZ CG