Naslovna Kultura Izložba slika Adele Nurković Kulenović u Pljevljima

Izložba slika Adele Nurković Kulenović u Pljevljima

0

Večeras u 19 časova u izložbenom prostoru Doma kulture u Pljevljima otvorena je izložba slika Adele Nurković Kulenović.

Ispred JU Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ prisutne je pozdravio Belis Pojatić i naglasio da mu je posebno zadovoljstvo sto može  predstaviti mr. Adelu Kulenović Nurković.

 Na ovoj izložbi je predstavljeno 26 djela radjenih tehnikom akrilik na platnu.Izložbena djela su radjena u poslednje tri godine kazao je Pojatić i najavio gospodina Mirka Mališića koji je otvorio izložbu, pohvalio koleginicu i čestitao joj na izboru slika.

Prisutnima se zatim obratila Adela Nurković Kulenović i zahvalila se svima koji su došli na izložbu.Posebno se zahvalila Belisu Poiatiću i Admaru Ibrahimoviću koji su zajedno organizovali ovu izložbu.

Adela Nurković – Kulenović rođena je 06.10.1981. godine u Rožajama, Crna Gora. Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Sarajevu u klasi profesora Radoslava Tadića i dobila zvanje profesor likovne kulture i odgoja. Naslov njene diplomske teme je „Arhitektonski oblici u apstraktno ekspresionističkoj slici“. Pohađala je i završila kurseve iz muzeologije ARS AEVI, Open International University, Sarajevo. Nakon završenih osnovnih studija upisuje postdiplomske studije koje završava u klasi profesora Amera Bakšića na temu „Obnova slikarstva – cikličnost slikarskih pojava“. Član je udruženja likovnih umjetnika BiH. Izlagala je samostalno kao i na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Organizator izložbe je JU Umjetnička galerija „ Vitomir Srbljanović.
Mira Lučić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG