Naslovna Sport Fudbal Iskri slađi dio kolača

Iskri slađi dio kolača

0

PRVA CRNOGORSKSKA FUDBALSKA „TELEKOM“ LIGA 27.KOLO

Rudar-Iskra 1:1 (0:0)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 400. Sudija Dragan Vujović (Cetinje) 1. Pomoćnici Dragan Vujović (Cetinje) 1 i Nenad Živković (Podgorica) 1.Strijelci Đalović u 82. za Rudar, a  Boričić u 70. minutu za Iskru. Žuti kartoni: Golubović (Rudar); Jovanović i Boričić (Iskra).

RUDAR: Kuč 2, Ražnatović 1, Mećinović 1,5, Vuković – (od 37. Racković 1), Marković 1, Kartal 1,5, Golubović 1,5, Tomašević 1,5 (od 76. Gogić-), Kođo 1,5, Začević 1 (od 55. Taku 1,5), Đalović 2.

ISKRA: Mrvaljević 2, Malešević 1,5, Karaklajić 1,5 (od 70. Milić-), Šahman 1, Nikač 1, Burzanović 1,5 (od 63. Roganović-), Jovanović 2, Đurišić 2, Drinčić 1,5, Lakić 1,5, Boričić 2.

Igrač utakmice Radomir Đalović (Rudar) 2

Rudar i Iskra podjelili su bodove pod Golubinjom. Domaći su bili konkretniji u prvom, gosti bolji u drugom poluvremenu, a na kraju Rudar bi možda moga biti zadovoljniji krajnjim ishodom, jer je uspio da stigne prednost i to u momentima kada je bilo pitanje vremena kada će Iskra drugim golom riješiti meč. Sa druge strane iskra je zadržala četiri boda prednosti nad Rudarom,.

Prvo poluvrijeme Rudar je bio bolji zahvaljujući našem golmanu koji je dobro branio mi smo sačuvali svoj gol. U drugom poluvremenu mi smo bili bolji postigli smo taj gol i činilo se da možemo rutinski da privedemo utakmicu kraju. Međutim majtorija Đalovića je donijale taj nerijeđen rezultat. Ostaje žal za zta dva boda, ali mi i sa bodom nismo nezadovoljni jer je ostala razlika između nas od ta četiri boda, kazao je nakon utakmice pomoćni trener Iskre Srđan Nikić.

 Ovo je bila, ne računajući domaćinstvo na papiru sa Lovćenom, treća utakmica na domaćem terenu koju Rudar nije usio da riješi u svoju korist, ali i treća u kojoj je stizao prednost rivala. 

Kada se na kraju podvuče crta ipak moramo biti zadovoljni neriješenim ishodom. Međutim ja lično, a predpostavljam i svi u timu ne možemo biti zadovoljni samo bodom. Znali smo ako dobijemo ovu utakmicu prilazimo na bod Iskri i imali smo velike šanse da možemo da ih prestignemo s obzirom da do kraja ima još 27 bodova u opticaju. Stvortili smo u prvom poluvrmenu dvije stopostotne šanse, nismo ih iskoristili, Iskra je imala dvije jednu iskoristila. Na kraju bolje bod nego ništa uspjeli smo da stignemo prednost rivala, kazao je šef stručnog štaba Rudara Nebojša Vukčević.

Rudar je od samog starta krenuo ofanzivno ka golu Iskre, ali neodlučnost, dekoncetracija, nespretnost i dobre odbrane Igora Mrvaljević spriječile su domaće da na poluvrijeme odu sa maker mininalom prednošću. Već u šestom minutu, u više nego idealnoj prilici bio je Miloš Zečević nakon prigravanja od strane Radomira Đalovića. Zečević je bio sam na deset metara od gola. Umjesto da pita Mrvaljević u koji ugao da šutira on je tukao pravo u njega. Tri minuta nakon toga Njaveđi Kođo odlično je iz trka šutirao sa desetak metara, ali Mrvaljević je jpš bolje intervenisao. Gosti su prvi put, istovrmeno i jedini u prvom poluvremenu, šutirali na gol u 24.minutu kada je Darko Nikač iz okreta šutirao sa pet metara, ali lopta je prošla pored gola. Zečević je do gola mogao u 42. minutu, ali je umjesto da šutira kada je bio usamljen na desetak metara od gola oklijevao i dopustio odbrani gostiju da interveniše.

Drugo poluvrijeme donijelo je drugu sliku na terenu, gosti su bliže prišli svom golu i spriječili utrčavanja Kođa iza leđa odbrane Iskre, a Rudar je izlaskom Vukovića zbog povrede izgubio na probojnosti. Iskra je preuzela inicijativu i več u 53. minutu posle oštro centaršuta po zemlji Milana Đurišića mogli da povedu, međutim Nemanja Kartal uspio je da presječe pas Đurišića. Desetak minuta nakon toga, Darko Nikač uposlio je Nikolu Karaklajića koji je šutirao pored gola. U 68. minutu, juče indisponirani Nikač nije uspio sa tri metra glavom da pogodi prazan gol Rudara. Ipak to je uspjelo Balši Boričiću dva minuta kasnije. Nakon greške fudbalera Rudara na sredini uslijedila je brza akcija Iskre koji je Boričić krunisao golom. Rudar je tada u potpunosti pao, a trener Nenad Vukčević uveo je u igru Janka Gogića izvede Željka Tomaševića, dakle sve karte bacio je u napad.

Nakon što su dobili više prostora po lijevoj strani Iskra je pojačala napade, ali baš u tada Rudar je izjednačio, zahvaljujuči dvojici najmanjih igrača na terenu i Đaloviću. Japanac Taku presjekao je jedan napad Iskre lopta je došla do Kođa koga je oborio Miloš Drinčić na 18 metara od gola. Loptu je uzeo Đalović i snažno šutirao baš u stranu gdje se nalazio golman Mrvaljević i donio Rudaru bod nade da može da izbjegne baraž.

Rezultati

Sutjeska – Budućnost 2:2 (1:2)4.

Petrovac – OFK Titograd 0:1 (0:1)

Lovćen – Zeta 1:0 (0:0)

Rudar – Iskra 1:1 (0:0)

Mornar – Grbalj 2:4 (0:3)

Tabela

1.SUTJESKA27+2254
2.BUDUĆNOST27+2449
3.OFK TITOGRAD27+344
4.ZETA27+742
5.PETROVAC27-138
6.GRBALJ27+936
7.ISKRA27-234
8.RUDAR27-530
9.LOVĆEN27-2720
10.MORNAR27-3012