Naslovna NVO Da zaživi selo Drugo veče VII Multimedijalnog festivala u Pljevljima

Drugo veče VII Multimedijalnog festivala u Pljevljima

0

Večeras je u okviru druge večeri VII Multimedijalnog festivala u Pljevljima u  Domu vojske Crne Gore održana izložba najboljih fotografija sa konkursa.  Vaso Knežević pejzažni arhitekta prisutne je upoznao sa  nagrađenim video i muzičkim materijalom.

Tema konkursa je bila LJUBAV. Pored medijske promocije za najbolje u kategorijima po odluci stručnog žirija nagrađenima su uručeni i prigodni pokloni.

Žiri je radio u sastavu: predsjednik Aleksandar Ostojić, akademski umjetnik i članovi Zorica Bajčeta i Vaso Knežević. Pristiglo je ukupno 112 fotografija. Po odluci stručnog žirija iz oblasti fotografije nagrade su dobili:

  1. Vladimir Fuštić – Podgorica
  2. Hajro Begović – Bijelo Polje
  3. Ksenija Šćepanović – Budva

Iz oblasti video materijala pristiglo je ukupno 9 radova. Žiri u sastavu: predsjednik Aleksandar Ostojić I članovi Edin Zuković i Matija Zorić odabrali su najbolje :

  1. Skoro plava- Isidora Šarić – Nikšić
  2. Ljubav – Balša Bošković – Cetinje
  3. Platonova ljubav – Anita Grgurević – Kotor

Odlukom žirija u sastavu: predsjednik Nemanja Potparić profesor i članovi Gavro Terzić i Branka Milić proglašeni su najbolji iz oblasti muzičkog stvaralaštva:

  1. Tamburaši – Pljevlja
  2. Ljubav kao divan pogled – Simeon Radulović – Nikšić

Prema odluci žirija treća nagrada nije dodjeljena iz oblasti muzičkog stvaralaštva.

Organizatori festivala su NVO „Da zaživi selo“ i Informativni centar Pljevlja a projekat je podržan i od ministarstva kulture Crne Gore.

M. Lučić i M. Sandić učesnice projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG