maxresdefault-127 Vijesti

Vlada da raskine koncesiju sa “Vektrom Jakić”


Uprava za šume predložila je Vladi da pokrene postupak za raskid koncesionog ugovora sa pljevaljskom kompanijom “Vektra Jakić”.

Uprava za šume predložila je Vladi da pokrene postupak za raskid koncesionog ugovora sa pljevaljskom kompanijom “Vektra Jakić”, jer koncesionar, između ostalog, nije u predviđenim rokovima platio koncesionu naknadu od 2 miliona i 440 hiljada evra.

“S obzirom na to da koncesionar u kontinuitetu krši odredbe ugovora o davanju koncesija, odnosno prava na korišćenje, uzgoj i zaštitu šuma i izgradnju i održavanje šumskih saobraćajnica, kao i činjenicu da ne postoji mogućnost otklanjanja štetnih posljedica koje su nastupile, predlažemo da se on raskine”, navodi se u dokumentu.

Iz Uprave za šume su, u dokumentu koji je u petak upućen Vladi, podsjetili da je ugovor o davanju koncesija zaključen u aprilu 2007. godine.

Predstavnici Uprave tvrde da je “Vektra Jakić” prekršila ugovor, jer nije blagovremeno i u planiranim rokovima izmirila koncesionu naknadu od  dva miliona i 440 hiljada evra.

Oni su podsjetili da predmetno potraživanje nije bilo obuhvaćeno ugovorom o reprogramu poreskih potraživanja, koji je “Vektra Jakić” zaključila sa Poreskom upravom.

Koncesionar je, kako tvrde u Upravi za šume, u kontinuitetu kršio odredbe ugovora koje su se odnosile na izgradnju i održavanje šumskih saobraćajnica, kao i na zaštitu i uzgoj šuma u koncesionom području.

Mira Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “ koji finansira ZZZ CG


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>