Naslovna Vijesti Društvo VIII sjednica Skupštine opštine sjutra

VIII sjednica Skupštine opštine sjutra

0

Predsjednik Skupštine opštine Pljevlja zakazao je VIII sjednicu zasjutra sa početkom u 10 sati, a odbornici će razmatrati 24 tačke dnevnog reda.

Odbornici će raspravljati o predlozima odluka o korištenju tekuće i stalne budžetske rezerve, zatim o izmjenama i dopunama Odluke o zaradama lokalnih funkcionera opštine Pljevlja, o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma i podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva, o davanju saglasnosti za angažovanje trećih lica za potrebe izgradnje i održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva za 2019.godinu, o izmjenama i dopunama Odluke o jednokratnim socijalnim davanjima, zatim predlogu odluke o pečatima, pred odbornicima će se naći i predlog odluke o ustanovljenju stvarne službenosti u korist DOO „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ radi izgradnje dalekovoda, o davanju na privremeno korištenje građevinskog zemljišta FK „Breznica“ radi podizanja privremenog objekta – sportske balon hale.

Predlog odluke o kupovini udjela Šumarskog preduzeća AD „Pljevlja“ u stečaju u osnovnom kapitalu DOO Sportski centar „Ada“ povučen je od strane predlagača iz procedure, zatim o predlogu programa uređenja prostora za 2019.godinu kao i o predlogu odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana u oblasti invaliditeta u periodu 2019.-2021.god.

Razmatraće se i izvještaj Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za period 1. januar 2018.godine do 31.decembar 2018.godine.

Na VIII sjednici SO razmatraće se i pedlozi rješenja o imenovanju Odbora direktora za DOO „Čistoća, DOO „Vodovod“, DOO „Grijanje“, DOO „Lokalni putevi“, zatim Odbora direktora Agencije za stambeno poslovni fond DOO Pljevlja, DOO „Centar za sport i rekreaciju“, a potom i predlozi rješenja o imenovnju Savjeta javnih ustanova Zavičajni muzej, Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ , Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“.

Za kraj zasjedanja ostavljene su sledeće tačke predlozi odluka o izmjenama i dopunama odluka o imenovanju Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj, Odbora za planiranje i uređenje prostora i komunalno stambenu djelatnost, Savjeta za zaštitu životne sredine i Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

 

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG