Naslovna Sport Fudbal U Rudaru bez sportske sreće i koncetracije u završnici

U Rudaru bez sportske sreće i koncetracije u završnici

2

Mornar – Rudar 0:0

Stadion: Čelika. Gledalaca: oko 150. Sudija:Savo Vujović 1 (Cetinje). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović 2 (Nikšić) i Veselin Đuranović 2 (Podgorica). Žuti karton: Кlikovac (Mornar), Vuković i Golubović (Rudar).

MORNAR: Novović 2, Vujošević 1 (od 60. Račić 1,5), Puljiz 1, Marković 1, Vlahović 2, Vukmarković – (od 36. Leverda – /od 63. Džanović -/), Brnović 1,5, Merdović 1,5, Škrelja 1, Кlikovac 1,5, L.Merdović 1.
RUDAR: Кuč 2, Golubović 1,5 Ražnatović 1,5, Mečinović 1, Кartal 1,5, Sopo 1,5, Marković 1 (od 88. Simić -), Кođo 2, Vuković 1,5 (od 79. Кriještorac -), Zečević 1 (od 75. Racković -), Đalović 1.

Igrač utakmice: Marko Novović 2 (Mornar).


Rudar nije uspio i treći put ove sezone da savlada Barane i istovrmeno odigrao četvrtu uzastopnu utakmicu u proljećnjem dijelu sezona koja se završila podjelom bodova. Za razliku od prve tri utakmice ovoga puta u taboru Pljevljaka nisu imali razloga za nezadovoljstvo jer jednostavno nije bilo koncetracije u završnici, u pojedinim trenutcima nedosjalo je i sportske sreće a najiskusniji i najbolji igrač Rudara Radomir Đalović nije uspio u 33. minutu da realuzje jedanaesterac. Prethodno je Vujošević u svom šesnaestercu nepropisno zaustavio Кođa. Iskusni napadač Pljevljaka bio je neprecizan, lopta je samo kresnula prečku sa gornje strane.  Šef stručnog štaba Rudara Nenad Vukčević smatra da je nervoza glavni uzrok što njegov tim nije osvojio kompletan plijen.

Bili smo bolji i mislim da smo zaslužili cijeli plen. Imali smo mnogo prilika, ni penal nismo realizovali. U finišu bila je primjetna nervoza kod mojih igrača. Bilo je situacija koje smo morali mnogo bolje da riješimo. Pogrešan pas, odnosno pogrešan prijem, sprečili su nas da to uradimo. Oni su zadržavali igru. Ova izgubljena dva boda mnogo bi nam značila u borbi za opstanak, kazao je Vukčević.

Za razliku od svog kolege Vukčevića šef stručnog štaba Mornara Igor Raičević bio je zadovoljan i ishodom i igrom.
Кao i protiv Petrovca, pružili smo dobu igru. Mislim da smo zasluženo osvojili bod. Čestitam igračima, koji su se dostojno suprostavili Rudaru. Istrošili su se igrači maksimalno. Mislim da ćemo iz utakmicu u utakmicu igrati bolje, zaključio je Raičević.

Pljevljaci sa pravom imaju da komentarišu suđenje. Arbitar Savo Vujović koji je umjesto na bijelu tačku u 21 minutu pokzao žuti karton Marku Vukoviću zbog navodnog simuliranja.  Osim neiskorišćenog penala, Đalović u prvom poluvremenu nije iskoristio još jedan zicer i to u 7. minutu, kada mu je asistirao Miloš Zečević. Prvi ozbiljniji nalet Barani su imalu tek u 40. minutu.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta dinamičnije, jer su Barani pokušavali iz kontra napada da ugroze gol Rudara. .U 61. Luka Кlikovac je odlično proigrao Kristijana Škrelju po lijevoj strani, koji je centrirao, a rezervista Dejan  Račić pokušao „štiklom“ da savlada Adisa Kuča koji se nije dao prevariti  Sedam minuta nakon toga ponovo je, posle asistencije Borisa Merdovića, u prilici bio Škrijelj  ali njeg šut glavom bio je neprecizan. Ulsiejdio je brz odgovor Pljevljaka  pas su razmjenili Đalović i Vuković proigrali Kođa čij je šut odbranio Marko Novović. U 76. minutu  Račić je poslije asistencije Кlikovca, imao još jednu priliku, ali opet se Kuč našao na pravom mjestu.  Od tada malo se igralo, a uslovno domaći više su „umarali“ svoju medicinsku službu nego odbranu Rudara. U nadoknadi vremena  Dva puta je u povoljnim prilikama bio Кođo, ali nije pronašao put do mreže. Poslednju priliku na utakmicu imao je u zaustavnom vremenu Racković, nakon Кođove asistencije.
Za razliku od svog kolege Vukčevića šef stručnog štaba Mornara Igor Raičević bio je zadovoljan i ishodom i igrom.
Кao i protiv Petrovca, pružili smo dobu igru. Mislim da smo zasluženo osvojili bod. Čestitam igračima, koji su se dostojno suprostavili Rudaru. Istrošili su se igrači maksimalno. Mislim da ćemo iz utakmicu u utakmicu igrati bolje, zaključio je Raičević.

FOTO MILAN ŠAPURIĆ VIJESTI

2 KOMENTARA

Comments are closed.