Naslovna Vijesti Društvo Održan završni dio obuke na znakovnom jeziku u okviru projekta NVU...

Održan završni dio obuke na znakovnom jeziku u okviru projekta NVU „Zračak nade“

0

U petak I subotu NVU ,,Zračak nade” organizovao je drugi, završni dio obuke na znakovnom jeziku u okviru projekta ,,Život u zajednici bez diskriminacije”

Obuka je trajala dva dana, a osnovne elemente znakovnog jezika naučili su  predstavnici pravosuđa , zdravstva , obrazovanja , socijalne zaštite , MUP-a , medija , biznis sektora i NVO sektora.

Djeca sa smetnjama u razvoju treba da imaju izjednačene šanse za odrastanje kao i druga djeca da bi se, kada odrastu , ukljkučili ravnopravno u socijalne , političke , ekonomske i ostale sfere života. Zato je većina projekata NVU ,,Zračak nade” usmjerena ka tom cilju a jedan od tih projekata je i ,,Život u zajednici bez diskriminacije” u okviru kojeg se realizovala  obuka na znakovnom jeziku pod nazivom ,,Obuka za znakovni jezik za predstavnike pravosuđa , zdravstva , obrazovanja , socijalne zaštite , MUP-a , medija , biznis sektora i NVO sektora”.

Završni dan obuke  održan je u subotu, a polaznici su svoje stečeno  znanje  znakovnog jezika testirali kroz polaganje i sticanje sertifikata o znanju znakovnog jezika.

 Danko Gospić učesnik projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore