Naslovna Vijesti Društvo Nevolje seljaka u zimskim danima

Nevolje seljaka u zimskim danima

1

Zima se ne predaje lako iako je Mart mjesec.Kako je sjeverni dio navikao nije nas snijeg,iznenadio ni ovog puta.U gradovima kad snijeg zabijeli svako kašnjenje,neočiščeni kolovozi,trotoari pretvaraju se u tragediju i vijest broj jedan.Kad na selu padne snijeg i do pola metra,muk.

Pitaju li se građani ko i kako čisti snijeg na selu.Seljaku koji takođe plača poreze od kojih drzava posle plača komunalne službe.Stanovništvo okolnih sela Pljevalja muku mući svake zime,sa čiščenjem prilaza svojim domovima.Tako problem ima i stanovništvo mjesne zajednice Ođzak.I pored obračanja direkciji lokalnih puteva,oko čiščenja puteva ostaju kratkih rukava.

Ima i humanih ljudi kao što je Miloš koji svake zime brine o svojim komšijama koji su pretežno staračka domačinstva čisteći  svojim traktorom prilazne komšijske puteve.

Zahvalni mještani kažu da nije Miloša,snijeg niko nebi očistio do proljeća.A šta sa bolesnim ljudima kojima je potrebna medicinska pomoć,kako da donesu namirnice koje su potrebne za žovot.

Pitamo Opštinske nadležne organe dokle ovakva nebriga jesu li seljani građani drugog reda.

Marina Soković učesnica projekta“Informacije bez prepreka“ koji finasira ZZZCG

 

1 KOMENTAR

  1. Mi gradani stancana mismo izgleda mjestani opstine pljevalja put nam se ne cisti evo mjesec dana pa molim nadlezne istitucije da nam kazu kojoj opstine ili drzavi pripadamo

Comments are closed.