Naslovna Vijesti Društvo Fekalije prelile garaže i ostave

Fekalije prelile garaže i ostave

0
sdr

Oko 180 kvadratnih metara, garažnog i prostora za ostave u Ulici Pet učitelja broj 1, iza Pošte, u potpunosti je uništeno zbog izlivanja fekalne kanlizacija koja je kuljala kroz odvode za atmosfersku kanalizaciju. Uništene su skoro sve stvari koje su stajale u 10 ostava i pet garaža, kao i više od pet tona uglja skladištenog u jednoj od prostorija koja služi kao kotlarnica.

IMG-c7509ffd5601b0a715e94063cdea4204-V

Ko zna kada je sve to počelo, sinoć je padala jaka kiša. Šta se zapravo dešava otkrili smo rano jutros kada se prvo osjetio nesnosan zadah, a potom je došao čovjek koji vodi računa o kotlarnici da nas obavjesti da su garaže i prostorije za ostave potpuno prereline fekalijama. Kada smo sišli imali smo šta da vidimo fekalije su bile svuda u zavisnosti od prostorije od 15 do 30 santimetara fekalija bilo je razasuto po podu, rekli su stanari zgrade za Pvportal.

IMG-289c88354260d78c0df1460f8f3a5e05-V

Prema njihovim riječima odvodi za atmosfersku kanalizaciju, koji su uredno testirani prije tehmičkog prijema zgrade, postail su zapravo ispusti za fekalnu kanalizaciju.

IMG-34c74cbc3a54335c011cf5127b4b05e9-V

Dakle očigledno se radi o tome da je na nakom mjestu, u blizini, spojena fekalna i atmosferska kanalizacija, gdje i kako ne znamo to se utvrditi jer ćemo pokrenuti postupak za naknadu štete koja nije mala.  Prostorije su nam potpuno uništene, dakle oko 180 kvadrata zgrade, stvari koje su bile u ostavama takođe, a bilo je novih neraspakovanih stvari koje nisu ni malo jeftine. Zahvaljujemo se Komunalnoj policiji na brzoj rekaciji, odmah su izašli na lice mjesta, kao i radnicima DOO “Vodovod” koji su učinili sve da šete bude što manja. Međutim nemoguće je bez posebnih hemikalija i posebnih mašina ukloniti fekalije sa poda, takođe vrata od ostava su natopljena fekalijema, kao i zidovi, istakli su stanari zgrade iz Ulice Pet učitelja broj 1.

 

dav

Vera Čolović učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG