Home Najnovije vijesti Cerović peti u Kataru

Cerović peti u Kataru

0

Najbolji crnogorski biciklista Goran Cerović osvojio je peto mjesto na, nikada jačem, četvrtom izdanju Al Adaid Challenge.

-Osvojio sam  peto mjesto u Kataru i prve Olimpijske bodove u 2019 god.  Bio sam u nekim trenucima i prvi ali mi je opala koncentracija i zavrsio sam na petom mjestu što mi je obezbjedilo olimpijske bodove i to je bio uslov da mogu učestvovati na prvom Svijetskom kupu u Albstadtu Njemacka.  Ubrzo idem u Tel Aviv po nove olimpijske bodove. Siguran sam da mogu ispuniti normu za Tokio 2020 ako budem imao uslove da idem na sve planirane trke iz kalendara, kazao je Cerović za Pvportal.

Četvrto izdanje Al Adaid Desert Challenge, zapisano je kao najveće ikad u ISTORIJI jednodnevnog događanja koje se održalo u Dohi. Više od 250 biciklista iz Katara i cijelog svijeta prijavilo se na izazov koji će ih provesti kroz jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje kotači bicikla duboko prodiru u srce pustinje.

Trka se održala u Khor Al Adaidu, UNESCO-vom prirodnom rezervatu na jugoistoku Katara, sa startom iz područja pored Mawater Sand Dune, nasuprot plaže Sealine. Sudionici su se tada uputili prema unutrašnjem moru, mirnom prostranstvu vode do kojeg se može doći samo ako prelazite pješčane dine. Biciklisti su svladali sedam dina i prešli udaljenost od 38,5 km kroz pustinju do cilja.
 
Screenshot_20190302-110815

UCI MTB C3 događaj organizovan je od strane Katarskog biciklističkog kluba u suradnji s Nacionalnim turističkim vijećem Qatar (QNTC), a događaj je podržavan od strane Katarskog biciklističkog saveza.

FB_IMG_1551515678979

Kao najbrži  slavio je Francuz, Frederic Gombert koji je u cilj ušao sa vremenom 1:34:52, dok je Irac, Faraz Shokri ciljnu lijniju prešao sa 23sek zaostatka te se tako plasirao na drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je Šampionu Balcana, Aleksandar Roman koji je utrku završio u vremenu 1:42:20, dok je Crnogorac, Goran Cerović u cilj ušao sa vramenom 1:48:14.

FB_IMG_1551505009257
Ovo je veliki uspijeh za mlade šampiona Crne Gore, koji su trkom u Quataru izvrsno započeli novu 2019. sezonu te osvojili svoje prve UCI bodove u 2019 godini.

Sledeći okršaj Gorana Cerovića je na Svijetskoj trci u Izraelu 20 marta.

Zahvaljujemo se Opštini Pljevlja, Sekretarijatu za drustvene Djelatnosti i Crnogorskom Olimpijskom Komitetu na finansijskoj podršci.

FB_IMG_1551504997246