Naslovna Vijesti Društvo Blažo dobio posao u Pljevljima

Blažo dobio posao u Pljevljima

1

Preuzeće „BB solar“ iz Podgorice, kao najpovoljniji ponuđač, dobilo je posao nabavke po 100 svjetiljki i stubova za osvjetljenje u glavnoj gradskoj ulici Kralja Petra u Pljevljima. Lokalna Služba za izgradnju i investicije raspisala je javni poziv 29. januara, a 15. marta je donijeta odluka da se kao najpovoljnija ponuda prihvati ona koji je dostavio „BB solar“. Posao je bio procijenjen na iznos od 150.000 eura, a „BB solar“ je dao ponudu od 140.431 euro. Na opštinski oglas ponude su dostavili „BB solar“, „Znak i „Cema“ iz Podgorice, kao i nikšićko preduzeće „Ramel“. Osnivači preduzeća „BB solar“ su Blažo Đukanović, sin predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, i Ivan Burzanović koji je i izvršni direktor.

Rok za izvršenje ugovora je 60 dana za svjetiljke i 75 dana za stuboveod dana zaključivanja ugovora.

Iz opštinske Službe za izgradnju i investicije su poručili da nezadovoljni učesnici u javnom pozivu mogu u roku od deset dana izjaviti žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki.

– Podnosilac žalbe je dužan da uz žalbu priloži dokaz o uplati naknade za vođenje postupka u iznosu od jedan odsto od procijenjene vrijednosti javne nabavke, a najviše 20.000 eura, na žiro-račun Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, navodi se u obrazloženju odluke, koju je potpisao direktor pomenute službe Nenad Rubežić.

Rasvjeta se postavlja u okviru rekonstrukcije glavne gradske ulice koja je počela prije dvije godine. Radovi se izvode bez projekta čiju je izradu finansirala Direkcija za javne radove Crne Gore. Kako se pos lovi rade bez projektne dokumentacije.teško je reći koliko će koštati. U decembru prošle godine predsjednik pljevaljske opštine Mirko Đačić kazao je da će rekonstrukcija dijela ulice, od sjedišta lokalne uprave do restorana „Zelengora, koštati preko milion eura.

Izvor: Dan

Mira Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “ koji finansira ZZZ CG

 

 

1 KOMENTAR

  1. Ranije sam pisao kako carsija nece biti zavrsena ni ove godine a sad vidim da sam i ja nekad u pravu.
    Rok za lampe 75 dana a to je 2,5 mjeseca ako nasi strucnjaci ne racunaju samo radne dane. Onda je to 3,5 mjeseca. Sad ne znam je li potpisan ugovor ili je sin Crne Gore samo dobio posao pa tu treba sad neki mjesec da se olovka spremi za potpis.
    Gledam kako ruse trg nekakvom gradjevinskom masinom ofarbanu svim bojama. Proizvodnja 1945.
    Ruse nekih 15 minuta pa je popravljaju 1,5 sat.
    Kako smo mi jadni,kukala nam majka!

Comments are closed.