Naslovna Vijesti Društvo Više od 100.000 eura za totalnu rekonstrukciju osnovne škole u Odžaku

Više od 100.000 eura za totalnu rekonstrukciju osnovne škole u Odžaku

0

Radovi na totalnoj rekonstrukciji Osnovne škole “Mihailo Žugić” u Odžaku, u Pljevljima, počeće ubrzo, u skladu sa vremenskim prilikama. Investicija je vrijedna više od 100.000 eura, sredstva je donirala američka ambasada, a izvođač radova je izabran, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

Ministarstvo je, podsjećaju, nedavno završilo rekonstrukciju krova i dijela stolarije gimnazije “Tanasije Pejatović” u Pljevljima, vrijednu oko 30.000 eura. Za naredni period Ministarstvo prosvjete planiralo je novu investiciju od 30.000 eura, kako bi bila zamijenjena kompletna stolarija i fasada sale.

“U osnovnoj školi “Boško Buha”, u područnom odjeljenju “Komini”, u prethodnom periodu urađena je rekonstrukcija, uključujući grijanje i zamjenu bravarije, a visina investicije iznosila je oko 30.000 eura. U ovom područnom odjeljenju postoji i vaspitna jedinica predškolske ustanove “Eko bajka”. Oko 50.000 eura uloženo je i u osnovnu školu “Dušan Ivović”, gdje je urađeno novo grijanje i rekonstrukcija toaleta”, navode u tom resoru.

 

Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete Filip Grujić rekao je da su još krajem prošle godine najavili novi, veliki investicioni ciklus kada je riječ o obrazovnoj infrastrukturi.

“Tačnije, budžet Ministarstva za investicije je 2018. godine bio za oko 20 procenata veći od onog 2017, dok je budžet za investicije ove, 2019. godine još za oko 30 procenata veći od prošlogodišnjeg. Dakle, fokus smo, pored podizanja kvaliteta nastave, stavili upravo na obezbjeđivanje optimalnih uslova za boravak đaka. Riječ je o obimnom poslu, uzevši u obzir činjenicu da govorimo o više stotina obrazovnih objekata širom Crne Gore, ali nema sumnje da smo na dobrom putu da značajno korigujemo mnoge infrastrukturne nedostatke iz prethodnog perioda”, poručio je Grujić.

izvor, cdm.me