640_97073331_51912029_10156746270166539_2629177875357499392_n Sport

Tribina – Razvoj modernog šaranskog ribolova u Crnoj Gori


U nedelju 24. februara godine u 17 časova u prostorijama Sportsko ribolovnog kluba “Lipljen” biće održana tribina na temu šaranskog ribolova. Ova vrsta sportskog  ribolova kod nas je zastupljena na prostoru Borovičkog jezera. Tribinu organizuje SRK “Lipljen” u saradnji sa SRK “Vodene lisice” a pod pokroviteljstvom Saveza sportskih ribolovnih organizacija Crne Gore. Predavač na tribini će biti Marko Brajović, glavni sudija šaraske lige, pred­sjed­ni­k SRK „Vo­de­ne li­si­ce CG”,  jedan od glavnih inicijatora i osnivača šaranske lige Crne Gore. Prošle godine u šaraskoj ligi takmičio se SRK „Lipljen“ u sastavu: Mevludin Meko Kečević, Adin Durutlić, Branko Gogić i Dragutin Šestović. U šaranskoj ligo održana su 3 kola. Prvo kolo je održano na jezeru Liverovići u Nikšiću, drugo na Borovičkom jezeru u Pljevljima i treće kolo na Slanom jezeru u Nikšiću. Lipljen je imao zapažene rezultate. a ono što je zanimljivo je da u šaranskom ribolovu svako kolo traje neprekidno 48 sati, dan i noć.

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>