Naslovna Vijesti Društvo Societe Generale banka Montenegro donirala didaktičku opremu OŠ „Boško Buha“

Societe Generale banka Montenegro donirala didaktičku opremu OŠ „Boško Buha“

0

Societe Generale banka Montenegro donirala je novi set didaktičkog materijala osnovnim školama u Crnoj Gori.

Radi se o zvučnom „interaktivnom zidu“ koji je namijenjen vježbanju i lakšem usvajanju znanja djece sa smetnjama u razvoju kao i njihovih vršnjaka.

Po preporuci Ministarstva prosvete, ovo didaktičko pomagalo dobile su škole koje imaju značajniji broj učenika sa smetnjama u razvoju: Resursni centar „1.Jun“ u Podgorici, Resursni centar „ Peruta Ivanović“ Kotor, podgoričke škole OŠ „Savo Pejanović“, OŠ „21. Maj”, OŠ „Sutjeska”, OŠ „Milorad Musa Burzan”, OŠ „Vuk Karadžić”, OŠ “Maksim Gorki”, OŠ “Dr Dragiša Ivanović”, OŠ “Vladimir Nazor” , OŠ „Štampar Makarije”, OŠ „Radojica Perović”, OŠ „Vlado Milić”, OŠ “Marko Miljanov”, kao i OŠ “Vuk Karadžić” u Beranama, OŠ “Ilija Kišić “ u Herceg Novom, OŠ “Jugoslavija” u Baru, OŠ „Dušan Korać“ u Bijelom Polju, OŠ “Njegoš“ u Kotoru i OŠ “Olga Golović” u Nikšiću.

Pored pomenutih škola set didaktičkog materijala dobiće i OŠ “Boško Buha“ u Pljevljima.

Ova akcija dio je kontinuiranog projekta banke koji se već nekoliko godina realizuje u cilju poboljšanja uslova izvođenja nastave u osnovnim školama i predškolskim vaspitno obrazovnim jedinicama, saopšteno je iz banke.

„Ako pođemo od toga da je primjena strategije inkluzivnog obrazovanja počela 1. januara 2019. godine, veliki je značaj ove donacije, imajući u vidu da je upravo opremanje škola jedan od ciljeva ove strategije. Ovom donacijom pomoći ćemo stručnim saradnicima u školama da bolje rade sa djecom i da uspjesi njihovog rada budu još veći“, izjavila je povodom donacije Arijana Nikolić Vučinić u ime Ministarstva prosvjete.

izvor, kolektiv.me