Naslovna Vijesti Društvo Projekat „Informisanje bez prepreka“ podržan od strane ZZZCG

Projekat „Informisanje bez prepreka“ podržan od strane ZZZCG

1

Nevladina organizacija“Informativni centar Pljevlja“ realizuje  Projekat „Informisanje bez prepreka“, koji je podržan od strane Zavoda za zapošljavanje .

Kroz ovaj projekat angazovano je šest osoba sa invaliditetom, pet mjeseci će trajati obuka a šest mjeseci rad, kazao je menadžer projekta Milo Džaković.

ZZZCG pored ovog projekta odobrio je još tri projekta na području Pljevaljske opštine, koja se odnose na zapošljavanje OSI. Preko Biroa rada Pljevlja učesnici projekta imaju punu podršku u radu a Biro rada Pljevlja vrši stalni monitoring ovog projekta kazala je Vildana Odović iz Biroa rada Pljevlja.

PROJEKAT INFORMISANJE BEZ PREPREKA PODRŽAN OD ZZZCG

ZZZCG ovaj projekat je podržao sa 49300 eura, a ućešce izvodjača projekta je pet posto od dobijenog iznosa. Obuka se realizuje u četiri faze a trnutno je u toku obuka za kameru i fotografiju,kazao je Edin Zuković iz NVO „Informativni centar Pljevlja“.

Nakon obuke osobe sa invaliditetom biće angažovane na poslovima za koje su obučene narednih šest mjeseci, a po zavrsetku projekta dvije osobe će biti angažovane jos po šest mjeseci.

  Danko Gospić učesnik projekta „Informacije bez prepreka“ koji finasira Zavod za zapošljavanje Crne Gore

 

1 KOMENTAR

  1. Samo neke projekte realizujete, kurseve, seminare, a od posla ni traga. Zasto I to organizujete kada ljudi nemaju dje da ih primjene jer posla nema.

Comments are closed.