Home Kultura Otvorena izložba slika “Pljevljaci-hercegnovski đaci”

Otvorena izložba slika “Pljevljaci-hercegnovski đaci”

0
?

U izložbenom prostoru Doma kulture otvorena izložba slika “Pljevljaci-hercgnovski đaci” u organizaciji JU Galerija „Vitomir Srbljanović“. Izložbu je otvorila sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović, a prisutnima su se obratili Belis Pojatić i Mirko Mario Marjanović.

Na izložbi su prikazana umjetnička djela pljevaljskih slikara, učenika škole likovnih umjetnosti u Herceg Novom: Besalet Pojatić, Nedim Selmanović, Kemal Selmanović, Ljuboje Čabarkapa, Dušan  Radojević, Abdulah Ćinara, Velizar Srbljanović, Đorđe Vukojičić, Vejsil Coković, Vitomir Đaković, Ramiz Agić, Vojimir Dedeić, Mirko Marjanović Mario, Jusuf Strujić i Miloica Smolović.

00182.00

?

?

Škola likovnih umjetnosti osnovana je na Cetinju 1946. godine sa rangom srednje škole, od 1948. godine škola je nastavila rad u Herceg Novom. Predstavljala je rasadnik talenata, danas se doživljava kao svojevrstna misija čiji učinak traje kroz prostor i vrijeme i zauzima odgovarajuće mjesto u novijoj nacionalnoj istoriji umjetnosti. Pod teretom egzistencije i neizvjesnosti koju nosi umjetnički poziv 15 hercegnovskih đaka, od čega 13 iz Pljevalja i dva koja su rođena u drugim sredinama, upisali su i završili ovu Umjetničku školu.

Izložba je otvorena do 22. februara.

?

20190207_185819

?

?

Mira Lučić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finasira Zavod za zapošljavanje Crne Gore