Naslovna Vijesti Hronika Optuženi za ubistvo tetke traži novog advokata

Optuženi za ubistvo tetke traži novog advokata

0

Vještak neuropsihijatar Stanko Milić zaključio je da je optuženi za ubistvo tetke Durije Pojatić u oktobru 2017. godine u Podgorici, Pljevljak Emir Sarvan sposoban da iznese odbranu i prati tok glavnog pretresa, pišu Dnevne novine.

Okrivljeni je juče pred vijećem Višeg suda u Podgorici kazao da ipak nije spreman da daje odbranu jedan duži period, odnosno da mu nije dan, nakon čega ga je predsjednica vijeća Vesna Moštrokol ipak pozvala da iznese odbranu, pa je on u tom trenutku tražio izuzeće vijeća. Sud je to nakon kraće pauze odbio, a okrivljeni Sarvan je ostao pri stavu da zbog nespremnosti neće iznijeti odbranu, iako je ranije rekao da će u cjelosti ispričati šta se desilo kritičnog dana. Istovremeno se izjasnio da neće ni da se brani ćutanjem.

“Imam ja još neka dva advokata sa kojima sam u komunikaciji, oni su sa sjevera, pa ne mogu da dođu dok se snijeg ne otopi. Hoću da se pretres odloži za još dva mjeseca da bih stigao da se spremim”, rekao je Sarvan nakon čega je sudija Moštrokol pojasnila da je ovo ko zna koji advokat koji mu je otkazao punomoćje i da ona u spisima predmeta nema evidenciju o tome da je u kontaktu sa drugim advokatima sa sjevera, a da svakako ne postupak ne može da stoji na čekanju “dok se snijeg ne otopi”.

 

Nakon čitanja optužnice Sarvan je rekao da nije kriv i da navodi iz iste nisu tačne. U optužnom aktu državne tužiteljke VDTa u Podgorici Tatjane Begović, Sarvan je 30. oktobra 2017. u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, na svirep način sa umišljajem ubio Duriju Pojatić. Sljedeći pretres zakazan je za 26. mart.

Na jučerašnjem pretresu svjedočio je Kenan Begić, rođak pokojne Pojatić, koji je rekao da ga je na dan ubistva pozvala Durijina prijateljica Kaja koja je rekla da stoji pred vratima više od sat vremena i da joj Durija ne otvara. Nakon što je Begić donio ključ zajedno su zatekli prizor u stanu gdje je bio i okrivljeni Sarvan kom je svjedok, kako tvrdi, rekao da ne ide iz stana dok ne dođe policija. Begić je kontaktirao istražitelje i rekao šta je zatekao, dok je prijateljica Kaja pozvala hitnu pomoć.

“Durija je prema Emiru bila najbolja, sve mu je živo pomagala, brinula o njemu. I jednom kad je pozvala policiju kasnije se čak i kajala… Ona je njemu bila maksimalno naklonjena i nikad se nije neprimjereno ponašala, naveo je svjedok.

Izvor DN i www. cdm.me

Vera Čolović učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finasira Zavod za zapošljavanje Crne Gore