Naslovna Vijesti Biznis Javni poziv koncesionarima za eksploataciju laporca na Jagnjilu

Javni poziv koncesionarima za eksploataciju laporca na Jagnjilu

0

Ministarstvo ekonomije uputilo je javni poziv “za iskazivanje interesovanja za eksploataciju mineralne sirovine cementnog laporca na tehnogenom ležištu “Jagnjilo“, opština Pljevlja”. Zainteresovani mogu da do 31. marta pošalju pismo namjere i pokažu zainteresovanost za eksploataciju cementnog laporca na tehnogenom ležištu Jagnjilo u Opštini Pljevlja.

-Na osnovu dobijenih pisama zainteresovanosti, Ministarstvo ekonomije će se odlučiti o načinu dodjele koncesije za eksploataciju predmetne mineralne sirovine sa ležišta “Jagnjilo“, navodi se u pozivu Ministarstva ekonomije.

U javnom pozivu, koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekonomije navodi se da je “s obzirom da je na spoljnje odlagalište – tehnogeno ležište „Jagnjilo“ deponovan po kvalitetu različiti laporac iz pomenutog ležišta, neophodno je istražnim radovima i laboratorijskim ispitivanjima utvrditi njegov kvalitet.

-U prethodnom periodu bilo je više kompleksnih studija i izvještaja koji su, koristeći podatke iz ranijih istraživanja cementnih laporaca u ležištu “Potrlica“ i kroz potvrdu njihovog kvaliteta u proizvodnji portland cementa u toku rada bivše fabrike cementa, ukazivali na visoku potencijalnost krovinskih laporaca u ležištu “Potrlica“ i spoljašnjeg odlagališta – tehnogenog ležišta “Jagnjilo“, kao mineralne sirovine u industriji cementa.