Atlas Vijesti

Izvjestan stečaj u Atlas banci kaže dr Filip Vuković


Bankarski sektor je stabilan, kazao je direktor Fonda za zaštitu depozita  Predrag Marković na kontrolnom saslušanju pred skupštinskim Odborom za ekonomiju, finansije i budžet, a nakon uvođenja stečaja u Invest banku Montenegro. “I u slučaju najlošijeg scenarija, odnosno da i Atlas banka ode u stečaj. Na toj sjednici odbora poslanik DPS-a dr Filip Vuković rekao je da ne vjeruje u procjenu Centralne banke da je dokapitalizacija Atlas banke moguća, već da je izvjestan stečaj.

-Fond ima dovoljno novca za isplatu garantovanih depozita”, kazao je Marković, navodeći da je okvirna brojka garantovanih depozita u Atlas banci 93 miliona. Direktor fonda je rekao da su spremno dočekali zaštićeni slučaj u IBM. “Do juče je ukupno isplaćeno 12,6 miliona eura, što je 56,7 odsto ukupnih depozita”, kazao je Marković. Poslanik DPS-a dr Filip Vuković rekao je da ne vjeruje u procjenu Centralne banke da je dokapitalizacija Atlas banke moguća, već da je izvjestan stečaj.

Dr Filip Vuković mu je replicirao i kazao „zar više vjerujete vjerujete meni narodnom poslaniku nego Centralnoj banci“

 

Mira Lučić  učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>