Naslovna Vijesti Hronika Šumar iz Pljevalja osumnjičen za korupciju

Šumar iz Pljevalja osumnjičen za korupciju

0

Policije je podnijela krivičnu prijavu proriv šumara D.G. Iz Pljevalja, zbog sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo kojim je Uprava za šume oštećena za oko 13.600 eura.

Policija je podnijela državnom tužiocu u Pljevljima krivičnu prijavu protiv D.G. (41) iz tog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio, kako se navodi “koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom nesavjestan rad u službi, na štetu Uprave za šume”.

“D.G. je, kako se sumnja, tokom 2018. godine, kao lugar zaposlen u Upravi za šume zadužen za rejon Bukovice, prekoračio službena ovlašćenja i doznačio više stabala lišćara u ukupnoj količini od 85,34 m3 i četinara u ukupnoj količini od 69,95 m3 u GJ Bukovica, a koja nijesu pritom unijeta u knjige doznake i prijema nego su uprkos tome posječena i odvezena, čime je pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od 6.347 eura”, navela je Uprava policije.

Policija sumnja i da je Pljevljak D.G. tokom 2018 godine, nesavjesno postupao, i omogućio bespravnu sječu 229,64 m3 lišćara i 21,23 m3 četinara, ukupne vrijednosti 7.316 eura.

“Ukupna šteta koju je D.G. na opisane načine pričinio Upravi za šume iznosi 13.663 eura”, saopštila je Uprava policije.