Naslovna Vijesti Društvo Sreća ih spasila nakon nestručnog rukovanja vatrometom

Sreća ih spasila nakon nestručnog rukovanja vatrometom

0

Uobičajeno je postalo da bez petardi, vatrometa i arsenala drugih pirotehničkih sredstava nema bilo kakvog slavlja, a u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika detonacije odjekuju sa svih strana. Ništa tu ne bi bilo neobično da pirotehnika nije opasna zabava, pogotovo za djecu, jer nestručnim rukovanjem može doći do velikih i trajnih zdravstvenih posljedica. Takođe pomalo je nelogično da se pirotehnička sredstva kao što su razne vrste vatrometa potpuno legalno puštaju u prodaju, bez posebne obuke za kupca.

Ovaj snimak koji smo dobili neka bude nauk svima onima koji misle da je vatromet potpuno bezopasan. Ljude koji se čuju u pozadini samo je sreća spasila da patrona sa vatrometom ne krene ka njima, a šta bi se onda dogodilo možemo samo da pretpostavimo. Smijeh koji se čuje na kraju snimka je samo reflesna reakcija aktera ovog snimka.

Nadamo da će ove godine biti izvršene promjene u uredbi o prodaji i koroišćenju pritehničkih sredstava i da će obuka za korišćenje vatrometa za kupce biti obavezna i da će za to biti zaduženo stručno lice.