Naslovna Najnovije vijesti Sjutra šahovski „Božićnji turnir Zoran i Vuko“

Sjutra šahovski „Božićnji turnir Zoran i Vuko“

0

Šahovski klub „Rudar” Pljevlja sjutra organizuje Drugi Memorijalni turnir”Zoran i Vuko” koji se organizuje u čast počivših Zorana Brašanca i Vuka Aničića. To će u stvari biti 27. Božićnji šahovski turnir, koji je godinama sponzorisao Zoran Brašanac, a zajedno sa kapitenom ŠK Rudar Vukom Aničićem bio i inicijator održavanja ovog prestižnog šahovskog turnira. Svečano otvaranje turnira, čij je ukupan nagradni fond 500 eura, zakazano je za 10 sati u Hotelu Pljevlja,

do kada traje i prijava. Turnir se, kao i ranijih godina, igra po švajcarskom sistemu, dakle 9. kola sa tempom po igraču od 15 minuta. Upisnina po igraču biće tri eura. Prva nagrada je 100 eura, druga 80 a  treća 70. Nagrade za takmičare od 4. do 8. mjesta su: 55, 40, 30, 25, odnosno 20 eura.

Predviđene su i četiri specijane nagrade od po 20 eura, za najbolje plasiranog veteran, juniorku ili junior, za najbolje plasiranu šahistkinju i najbolje plasiranog domaćeg igrača.

Na prošlogodišnjem turniru učešće su uzeli šahisti iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prvoplasirani na turniru bio je Armin Mušović iz Bijelog Polja, dok su se među nagrađenim našli Efim Muratović i Jasmin Sadiković iz Goražda, Miroslav Mršović iz Priboja, Nenad Karišik iz Bijelog Polja, Nikola Potpara, Stjepan Krstonijević i Miroljub Cvijović iz Pljevalja. Najbolje plasirani ne nagrađeni domaći igrač je Vlastimir Bujišić, dok je najbolji plasirani veteran Miloš Zarubica, a najbolje plasirni ne rejtingovani igrač je Ljubo Kovačević.