Naslovna Vijesti Hronika Pokrao opremu za pravljenje hljeba i peciva

Pokrao opremu za pravljenje hljeba i peciva

0

Policijski službenici CB Pljevlja prije dva dana predali su Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima i podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv  M., rođen 1987.godine, iz  Pljevalja zbog osnovane sumnje da je tokom decembra mjeseca 2018.godine izvršio krivično djelo Teška krađa na štetu pekare „AS“ vlasništvo K.A iz Pljevalja.

Prema izvještaju Centra bezbjednosti Pljevlja 21. januara u 11,30 časova obavještena je Služba operativnog dežurstva CB Pljevlja da su provaljena ulazna vrata na poslovnom prostoru u kojem je bila smještena pekara „AS“ koja se nalazi u ulici  Narodne Revolucije u Pljevljima, vlasništvo K.A. i  da je iz poslovnog prostora otuđena oprema i inventar.   O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivično djelo i ovlastio ekipu CB Pljevlja da izvrše uviđaj.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, policijski službenci CB Pljevlja otkrili su počionica ovog imovinskog delikta. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je prijavljeni M.DŽ. (1987), upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva odvalio lim na ulaznim vratima ovog poslovnog prostora, te iz unutrašnjosti pekare otuđio kompletan inventar potreban za proizvodnju hljeba i peciva, čime je vlasniku objekta pričinio veliku materijalnu štetu. Preduzimajući mjere iz svoje nadležnosti policijski službenici CB Pljevlja su pronašli i vlasniku povratili otuđene predmete. Lice je uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave dana predato u dalju nadležnost Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima, navodi se u saopštenju CB Pljevlja.